Numărul vizitatorilor târgului de mobilă, cu 20% mai mic decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul vizitatorilor târgului de mobilă, cu 20% mai mic decât anul trecut
Numărul vizitatorilor târgului de mobilă, cu 20% mai mic decât anul trecut

Organizatorii târgului de mobilier BIFE-TIMB 2009 estimează că evenimentul a atras circa 30.000 de vizitatori în cinci zile, în scădere cu 20% faţă de ediţia de anul trecut, iar vânzările au fost mai mici cu 20% faţă de 2008.

"În schimb, s-a remarcat în acest an că a crescut cu 10% numărul specialiştilor din domeniul care au vizitat târgul, alţii decât publicul larg, comparativ cu ediţia anterioară. Am înregistrat o scădere a numărului de firme cu 25%, faţă de anul trecut, în special pe partea de echipamente pentru prelucrarea lemnului. Piaţa aferentă firmelor care comercializeză utilaje de prelucrare a scăzut cu 70% faţă de anul trecut" a declarat Cătălin Trifu, director comercial al Romexpo, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, s-a remarcat o creştere a calităţii produselor prezentate.

"Dacă sectorul imobiliar este afectat de criză, implicit se va cumpăra şi mai puţin mobilier aferent unei case", a mai spus Trifu.

Reprezentantul unei firme de mobilă din Ungaria a declarat că a vâdut 80% din mobilierul prezentat la expoziţie, înregistrând circa 20 de comenzi în cele cinci zile.

"Am avut comenzi cu 40-50% mai mari decât la expoziţia din 2008, iar mobilierul de baie a fost cel mai solicitat de clienţi. La expoziţie am aplicat un discount de 20% din preţul de vânzare" au spus reprezentanţii firmei producătoare de mobilier Vertex.

La Bella Casa, chiar dacă preţurile au fost mai mici cu 5-10% la unele produse, vânzările au fost slabe. Producătorul Elvila a scăzut cu circa 20% preţurile la mobilier. Cu toate acestea reprezentaţii firmei apreciază că puterea de cumpărare este dimimuată comparativ cu 2008.

Vizitatorii consideră că preţurile la mobilă sunt totuşi mari, în schimb au remarcat o mai bună calitate a produselor prezentate.

La ediţia din acest an (2-6 septembrie) au participat 350 de expozanţi din 17 ţări: Austria, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Malaezia, Marea Britanie, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria şi Vietnam.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite