Numărul românilor care vor petrece vacanţa de iarnă în străinătate, mai mic cu 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul românilor care vor petrece vacanţa de iarnă în străinătate, mai mic cu 10%
Numărul românilor care vor petrece vacanţa de iarnă în străinătate, mai mic cu 10%

Numărul românilor care îşi vor petrece vacanţa de iarnă în străinătate ar putea scădea cu 10%, estimare valabilă şi pentru cei care vor opta pentru România, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Traian Bădulescu, citat de Newsain.

Reprezentantul ANAT a menţionat faptul că românii au început deja să îşi facă rezervări, în special pentru destinaţii exotice şi croaziere, pentru pensiuni rurale şi pentru destinaţii extrem de solicitate, precum Austria.

Printre destinaţiile externe de iarnă se numără şi Italia, Franţa, Elveţia, precum şi Bulgaria - care cunoaşte o creştere fără precedent a cererii, în special pentru staţiunile Bansko, Pamporovo, şi constituie o alternativă la sporturile de iarnă din Austria.

De asemenea, românii preferă să călătorească în sezonul de iarnă şi în Egipt, Turcia, Grecia şi Tunisia. Printre cele mai căutate oraşe europene se află Viena, Paris, Praga, Budapesta, Roma şi Barcelona.

Destinaţii exotice, de lux, căutate de turiştii români sunt Republica Dominicană, Cuba, Dubai, Seychelles, Mauritius, Maldive, dar şi croaziere.

Reprezentantul ANAT a precizat că, anul trecut, peste 250.000 de români şi-au petrecut vacanţa de iarnă în străinătate, 1-2% dintre aceştia alegând destinaţiile exotice, numărul celor care au optat pentru România fiind de peste un milion.

"Circa un milion de turişti români au ales România în sezonul de iarnă trecut şi circa 100.000 de străini (statele ex-sovietice - R Moldova, Ucraina, Belarus, Rusia, state vecine, precum Ungaria, Bulgaria, sau individuali din Marea Britanie, Italia, Franţa, Spania etc). În ţară, cele mai ocupate zone au fost cele din judeţele Prahova şi Braşov, în special Poiana Braşov, Sinaia, Predeal, Bran-Moeciu", a spus reprezentantul ANAT.

În ceea ce priveşte numărul de străini care vor opta pentru România în acest an, acesta va scădea şi el. Turiştii străini sunt în general individuali şi aleg ori pensiuni rurale (Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului), ori staţiuni montane sau Delta Dunării. "Scăderea este firească, ţinând cont că în sezonul de iarnă oricum călătoresc sensibil mai puţin turişti decât în cel de vară", a precizat Traian Bădulescu.

Valea Prahovei, cea mai căutată

Acesta a precizat că pentru sezonul de iarnă vor fi oferte de early booking cu reduceri. "De asemenea, şi hotelurile din zonele montane au început să introducă oferte gen "stai şapte nopţi, plăteşti şase" sau gratuitate pentru primul copil. Faţă de anul trecut, prevedem o uşoară reducere de tarife, cu până la 10%", a mai spus Bădulescu.
 
În opinia reprezentantului ANAT, cele mai căutate destinaţii pentru sezonul de iarnă 2009-2010 pe plan local vor fi Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, zona Bran-Moeciu, Maramureş, Bucovina şi Mărginimea Sibiului. De asemenea, mulţi români vor merge în staţiuni balneare, unde sunt preţuri ceva mai mici. Destinaţii de nişă, dar solicitate, vor fi Delta Dunării şi Litoralul.

Patronatul ANAT este o organizaţie care are drept scop reprezentarea şi apărarea intereselor profesionale ale membrilor săi, pe plan intern şi internaţional, garantarea exercitării profesiei în turism, sporirea contribuţiei la ridicarea nivelului calitativ al activităţii turistice din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite