Numărul persoanelor suspecte de gripă porcină se ridică la opt în Spania – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa porcină, criza economică, vânzarea de organe şi starea sănătăţii pilotului de formula 1, Fernando Alonso se află în centrul atenţiei presei spaniole de astăzi.

„Numărul persoanelor suspecte de gripă porcină se ridică la opt în Spania”, anunţă ziarul „El Pais”.
În Andaluzia, Catalunya şi Aragon au fost detectate cinci noi posibile cazuri de gripă porcină. Persoanele suspecte de această boală s-au întors recent din călătorii în Mexic. Cazurile se adaugă celor detectate în Valencia, Almansa şi Bilbao, care au fost anunţate de Ministerul Sănătăţii. Cele opt persoane suspecte de gripă porcină, patru bărbaţi şi patru femei, cu vârste cu prinse între 21 şi 31 de ani, se află sub supraveghere medicală. Medicii le-au efectuat analize, iar rezultatul va fi cunoscut în 48 de ore.

„Vând rinichi pentru 50.000 de euro : afacerea donării de organe”, titrează „La Razon”.
Internetul s-a umplut de anunţuri puse de persoane care îşi oferă organele în schimbul banilor. Problemele economice sunt mai mari decât frica de bisturiu sau ameninţarea mafiotă din domeniul traficului de organe. Cinci dintre persoanele care vor să îşi vândă rinichii au povestit reporterilor care sunt motivele care îi determină să facă acest lucru. Majoritatea sunt şomeri şi trebuie să îşi întreţină familiile.

„Cu mine în Guvern nu s-ar fi produs această criză”, informează ziarul „ABC”.
Redactorii cotidianului spaniol „ABC” au preluat un interviu acordat în exclusivitate publicaţiei „XL Semanal” de fostul preşedinte al Guvernului spaniol, Jose Maria Aznar. El face publică viziunea sa despre criza economică prin care trece Spania în aceste momente şi pentru care Guvernului lui Jose Luis Rodriguez Zapatero nu are „reţetă”. Aznar este convins că Spania nu ar fi fost afectată de criză dacă el ar fi fost în fruntea Guvernului, deoarece ampla sa experienţă l-ar fi ajutat să ştie ce trebuie făcut pentru rezolvarea problemei.

„Alonso a leşinat din cauza căldurii”, este titlul din „El Mundo”.

Prezent la o competiţie în Bahrein, pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso a suferit o cădere de tensiune, din cauza căldurii.  El a terminat concursul pe locul opt. Alonso a relatat că şi-a pierdut cunoştinţa timp de câteva momente. După finalul competiţiei, pilotul a primit îngrijiri medicale şi şi-a revenit la scurt timp. În ziua întrecerii, temperatura în Bahrein era de 38 de grade Celsius la umbră.

“Zapatero îi răspunde lui Rajoy : Ieşirea din criză va fi socialistă sau nu va fi”, informează “Publico”.
Preşedintele Guvernului Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero i-a spus, duminică, liderului Partidului Popular, Mariano Rajoy, că “drumul pentru a tranzita criza este un drum social sau nu va fi” şi că problemele economice se vor rezolva prin solidaritate şi lucru în echipă. Zapatero a făcut aceste afirmaţii în faţa a peste 1.500 de persoane, reunite în Palatul Municipal de Congrese din Madrid pentru a asista la prezentarea candidaturii Partidului Socialist la alegerile Parlamentului European. 
Preşedintele Guvernului a precizat că va susţine muncitorii şi nu va acepta nici un “şantaj” şi nici o reformă pentru a reduce cheltuielile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite