Nu-mi pierd vremea cu profesorii ieşiţi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul educaţiei nu pare deranjat că pe străzile Capitalei au protestat mii de cadre didactice. Într-un interviu acordat corespondentului ziarului Adevărul la Miercurea-Ciuc, ministrul Mihail

Ministrul educaţiei nu pare deranjat că pe străzile Capitalei au protestat mii de cadre didactice. Într-un interviu acordat corespondentului ziarului Adevărul la Miercurea-Ciuc, ministrul Mihail Hărdău a spus că nu-şi pierde vremea cu protestatarii.
- Cum apreciaţi debutul noului an şcolar?
- Sunt mulţumit de ce am găsit aici, la Harghita, şi trebuie spus că, până la sfârşitul anului, toate şcolile vor avea material didactic nou, toate şcolile vor avea fond de carte de 2 euro/elev, la care se adaugă o sumă de 320 de euro pentru fiecare şcoală.
- Preşedintele Traian Băsescu a acordat calificativul "mediocru" învăţământului românesc. E un calificativ corect?
- Sunt zone în care avem şcoli de elită şi zone de şcoli submediocre, iar aici mă refer în special la cele de artă şi meserii. Într-adevăr, însă o mare majoritate a şcolilor este în zona mediocră. Chiar credeţi că nu vorbesc cu domnul Băsescu?
- Vă deranjează că miile de profesori care au mărşăluit pe străzile Capitalei au spus că sunteţi mincinos, că nu ştiţi să număraţi, să scrieţi şi că nu vor mai vota PD şi Alianţa la viitoarele alegeri?
- Eu nu sunt mincinos, iar cei care spun acest lucru trebuie să demonstreze. Majoritatea profesorilor, din informaţiile pe care le am, nu doar din Harghita, ci din toate judeţele, au venit la şcoală în proporţie de 95-97%, şi şi-au păstrat menirea de dascăl. Noi vrem să reducem abandonul şcolar, vrem să facem copiii să iubească şcoala. Unii le dau copiilor, din prima zi de şcoală, un exemplu care-i bulversează, care-i scoate dintr-un echilibru emoţional.
- Veţi încerca să rezolvaţi criza şi să acceptaţi cererile celor care au ieşit în stradă şi vă acuză?
- Nu-mi pierd vremea cu aceşti oameni.
- Părinţii şi copiii trebuie să se mai aştepte la greve?
- Haide, domnule, ţi-ai răspuns singur. Mă întrebi retoric!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite