Noul preşedinte al Curţii de Apel Cluj nu vrea în CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Mitea este, din 1 ianuarie, preşedinte peste instanţele din Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Magistratul clujean îşi păstrează activitatea de judecător, în paralel cu cea de preşedinte al Curţii de Apel Cluj.

Noul preşedinte al Curţii de Apel (CA) Cluj, Valentin Mitea, doreşte ca, în mandatul dobândit pe următorii trei ani, să îmbunătăţească calitatea actului de justiţie, dar şi să completeze locurile vacante la nivelul instanţelor de judecată ce intră în jurispundenţa instituţiei.  „Aşa cum am motivat şi în proiectul managerial, voi încerca să îmbunătăţesc calitatea hotărârilor judecătoreşti, dar şi calitatea atitudinii faţă de justiţiabili”, a declarat magistratul.

Concurs cu scandal

Mitea îl urmează la conducerea CA Cluj lui Virgil Andereieş, preşedintele CSM. Specializat în drept civil, acesta îşi va continua, pe timpul mandatului, activitatea de judecător la secţia pentru minori şi familie. Din 2005 şi până la sfârşitul anului trecut, magistratul a ocupat funcţia de vicepreşedinte al CA Cluj, iar înainte a fost preşedinte al secţiei civile a instituţiei.  La concursul din decembrie 2008 s-a mai înscris un singur judecător, Sergiu Leon Rus, care s-a retras, apoi, din cursă, deoarece s-a considerat intimidat de un control al CSM.  „A fost o acţiune tendenţioasă din partea CSM, am perceput acel control în ceea ce priveşte dosarele mele ca pe o ameninţare!”, ne-a spus Sergiu Leon Rus. De altfel, acesta a fost exclus, ulterior, din magistratură, pe motiv de comportament neadecvat.
Pasionat de artă

Credeţi că Sergiu Leon Rus a fost intimidae de CSM, pentru a nu avea concurenţă?
Acţiunea disciplinară ţine de CSM, demarată cu mai mult timp în urmă.

Ce relaţie speraţi să aveţi cu CSM, condus de fostul preşedinte al Curţii?
Mizez pe normalitatea dialogului cu CSM, nu mă interesează privilegiile.

Vă gândiţi să intraţi în CSM, peste doi ani?
Este prematur să mă exprim. Deocamdată mă concentrez asupra acestui mandat.

Potrivit declaraţiei de avere, Valentin Mitea deţine două terenuri intravilane, unul de 800 mp, în Mărişel, şi unul de 462 mp, în Borhanci. El a cumpărat, în 2001, un apartament în Cluj-Napoca, şi a construit o casă în Borhanci. Magistratul deţine şi un autoturism Hyundai, şi are lucrări de artă în valoare de aproape 7.000 de euro. Clujeanul are, însă, şi trei credite, în valoare totală de 70.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite