Nou-născut, incinerat din neglijenţa medicilor la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Urgenţă din Craiova a fost, ieri, scena unei întâmplări neobişnuite. O familie din Craiova a venit la morga spitalului pentru a-şi lua copilul, care murise în urmă cu două zile.

Spitalul de Urgenţă din Craiova a fost, ieri, scena unei întâmplări neobişnuite. O familie din Craiova a venit la morga spitalului pentru a-şi lua copilul, care murise în urmă cu două zile. Numai că responsabilii de la morgă au anunţat familia că nou-născutul nu mai există, pentru că a fost incinerat. "Am născut un băiat vineri după-amiaza. Noaptea au apărut nişte complicaţii, iar micuţul a murit. Noi am apucat să chemăm preotul spitalului şi să-l botezăm pentru că voiam să-l înmormântăm creştineşte. Am semnat actele de externare şi am spus că suntem de acord să luăm copilul acasă", a spus printre lacrimi mama copilului, Liliana Măciucă, 23 de ani. "Noi ne-am dus la ţară să pregătim cele necesare. Când ne-am întors, ieri, cu coşciugul, cei de la morgă ne-au spus că a fost incinerat", a declarat mama copilului. Femeia susţine că a semnat nu mai puţin de trei hârtii în care menţiona că vrea să-şi ia copilul acasă şi să-l înmormânteze.
În schimb, anagajatul de la morgă spune că nu are nicio vină: "Hârtiile nu sunt treaba mea. Eu l-am ars împreună cu celelalte cadavre aflate în morgă. Lăsaţi-mă în pace. Nu e vina mea". Directoarea Spitalului Judeţean din Craiova a declarat că este consternată de ce s-a întâmplat şi că vinovaţii vor fi traşi la răspundere. "Familia are întru-totul dreptate. Vinovaţi sunt doctorul de la morgă şi cel care se ocupă de morgă. Copilului i s-a făcut necropsia, aşa cum prevăd procedurile legale în asemenea cazuri. În loc să păstreze copilul după necropsie, cei de la morgă, din neatenţie, l-au incinerat. Când i-am întrebat ce s-a întâmplat, mi-au spus că au crezut că familia nu mai vine să ia copilul", a declarat Cristina Calangiu, directorul Spitalului Judeţean Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite