Notele mici duc la schizofrenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici şi cei suedezi sunt de părere că elevii cu rezultate slabe la învăţătură sunt predispuşi la schizofrenie. Un studiu realizat pe un grup de peste 900.000 de

Cercetătorii britanici şi cei suedezi sunt de părere că elevii cu rezultate slabe la învăţătură sunt predispuşi la schizofrenie.

Un studiu realizat pe un grup de peste 900.000 de copii, născuţi între 1973 şi 1983, arată că notele mici obţinute în şcoală de către subiecţi sunt legate de dublarea riscului de a se îmbolnăvi de schizofrenie.

Această boală afectează în special bătrânii, dar şi persoanele tinere. "Performanţele şcolare nu ar trebui văzute ca echivalentul inteligenţei.

Rezultatele slabe obţinute de elevi nu sunt semne ale schizofreniei, dar ar trebui să fie nişte semne de întrebare pentru părinţi," a spus Dr. James MacCabe, profesor la Institutul de Psihiatrie al Colegiului King din Londra.

Cercetările arată că interesul scăzut faţă de şcoală, problemele de atenţie şi de memorie, precum şi problemele de organizare, creativitate şi lipsa abilităţilor sociale sunt semne ale bolii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite