Note mici şi ploaie de contestaţii la Titularizarea 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20% din candidaţii bucureşteni la concursul de titularizare n-au reuşit să obţină note peste 5. Dintre cei 649 de "corigenţi", care au primit pentru prestaţia lor note între 1 şi

Aproape 20% din candidaţii bucureşteni la concursul de titularizare n-au reuşit să obţină note peste 5. Dintre cei 649 de "corigenţi", care au primit pentru prestaţia lor note între 1 şi 4,99, cei mai mulţi au dat examen la Religie ortodoxă - 61 la număr. 39,19% din candidaţii bucureşteni au primit note între 5 şi 6,99, iar 41,88% au obţinut note peste 7. Dintre cei 1.445 de concurenţi care pot aspira, teoretic, la un post de titular în învăţământ - de vreme ce au obţinut minimum 7, cei mai mulţi sunt învăţătorii şi institutorii.

Sute de contestaţii în Bacău, Iaşi, Timiş, Vaslui şi Constanţa
146 din cei 1.266 de candidaţi înscrişi la examenul de titularizare în judeţul Bacău au depus contestaţie. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la Matematică, Limba română şi învăţători. şi la Iaşi, peste o sută de profesori au contestat notele obţinute. În întreg judeţul, doar jumătate din aspiranţii la un post de profesor în şcolile ieşene au reuşit să treacă examenul de titularizare. Din cei peste 1.300 de candidaţi care au susţinut proba scrisă, numai 89 au primit note de 9 şi 10. Majoritatea notelor de la titularizare sunt cuprinse între 5 şi 8,99.
123 de proaspăt absolvenţi sau suplinitori nu au reuşit să ia nota minimă. Este grav, atâta timp cât termină o facultate şi nu reuşesc să ia nici măcar 5. Subiectele au fost formulate în aşa fel încât să fie accesibile tuturor", zice Camelia Gavrilă, inspector-şef al ISJ Iaşi. Până ieri la prânz, mai bine de o sută de contestaţii fuseseră depuse şi în judeţul Timiş. Aici, aproximativ 20% din candidaţi nu au luat note peste 5, iar cei mai mulţi dintre aceştia au luat note sub 3. La Constanţa, au susţinut examenul de titularizare 1.674 candidaţi şi 106 dintre ei au depus contestaţii, după afişarea rezultatelor. Din cei 906 candidaţi care au dat examenul de titularizare în judeţul Vaslui, peste 15% au depus contestaţii. Alături de numărul mare de contestaţii sare în ochi şi faptul că în Vaslui nu s-a obţinut nicio notă peste 7 la Fizică şi Chimie. În Vâlcea, majoritatea participanţilor au obţinut note sub 7: de exemplu, la limba engleză, numai 14 candidaţi din 35 de participanţi au obţinut note peste 7, iar la educaţie fizică - 4, din 36 de candidaţi. Situaţia de la Centrul de examinare Unirea-Bălcescu continuă să facă valuri. Cei 272 de candidaţi care au refuzat să mai intre la examen, după ora 13,00, au fost invitaţi să se înscrie la un nou examen, care se va desfăşura în această săptămână la Liceul şincai. Inspectorul general şcolar Titiana Zlătior i-a ameninţat verbal cu sancţiuni pe directorii liceelor implicate, în conformitate cu fişa posturilor directorilor. Sub rezerva anonimatului, unul dintre directorii implicaţi în concurs ne-a declarat că aceste fişe ale posturilor nici măcar nu există. Aceeaşi sursă ne-a mai spus şi că una dintre cauzele rateului de la titularizare a fost decizia de a se susţine examenul centralizat, cu toate probele într-o singură zi în toate centrele, deşi metodologia permitea desfăşurarea separat pentru fiecare şcoală, în decursul unei perioade de peste o lună.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite