Norvegia construieşte "Peştera Apocalipsei"c

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul vrea să realizeze un adăpost pentru toate seminţele cunoscute de pe planetă Norvegia va construi un un adăpost gigantic pentru conservarea tuturor seminţelor cunoscute în

Guvernul vrea să realizeze un adăpost pentru toate seminţele cunoscute de pe planetă

Norvegia va construi un un adăpost gigantic pentru conservarea tuturor seminţelor cunoscute în agricultură, în vederea unui posibil scenariu "apocaliptic". Numit "Pivniţa Internaţională a Seminţelor Svalbard", adăpostul va fi construit în interiorul unui munte de pe Insula Spitsbergen de la Polul Nord.

În vederea unui cataclism

Guvernul norvegian a anunţat că intenţionează să demareze construcţia adăpostului în luna martie şi se va încheia în anul 2008. Adăpostul va conserva trei milioane de seminţe diferite şi va costa cinci milioane de dolari. "Peştera Apocalipsei" sau "Pivniţa Apocalipsei" are drept scop salvarea agriculturii lumii în eventualitatea unei viitoare catastrofe, cum ar fi războiul nuclear, impactul unui asteroid sau schimbările climatice.

Depozitul şi administrarea acestuia sunt realizate de Global Crop Diversity Trust, care are responsabilitatea de a asigura "conservarea diversităţii recoltelor pentru eternitate".

Păstrate în mediu natural

Pivniţa seminţelor va fi construită la o adâncime de 120 de metri într-un munte din Insula Spitsbergen.

Cary Fowler, secretar executiv al Global Crop Diversity Trust, a ales această locaţie, deoarece este foarte îndepărtată şi totodată oferă nivelul de stabilitate pentru proiectul de termen lung. Construirea pivniţei în interiorul muntelui, permafrostul înconjurător ar putea asigura congelarea necesară, în caz că sistemele tehnologice nu vor mai funcţiona.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite