Norul de cenuşă vine spre România: Boc a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă, în vederea analizării problemelor determinate de norii de cenuşă vulcanică veniţi dinspre Islanda.

Nu există riscul pentru teritoriul ţării noastre ca norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda să se depună la sol, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"În condiţiile în care, în acest moment, nu există riscul ca această cenuşă vulcanică să se depună la sol, nu se reţine, în acest moment, niciun fel de recomandare specială pentru populaţie. Mâine, în urma şedinţei de la 12,00 o să vă informăm dacă există vreun risc să se depună la sol. În acest moment, nu există", a precizat premierul, la finalul discuţiilor avute cu specialiştii, în cadrul Comitetului pentru situaţii de urgenţă, întrunit. El a subliniat că nu se impune nicio recomandare specială pentru populaţie.

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a îndemnat populaţia să nu intre în panică. "Avem convingerea că acest nor de cenuşă vulcanică nu va ajunge la sol, cel puţin în următoarele 24 de ore. Dacă acest lucru se va întâmpla după 24 de ore, avem măsurile necesare să intervenim la timp. În momentul de faţă, nu există niciun fel de risc pentru populaţie, astfel încât lumea trebuie să stea calmă", a spus Streinu-Cercel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite