Noroi până la glezne, în cartier rezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de pe străzile Fructelor şi Gheorghe Marinescu ajung în oraş cu noroi pe pantofi. Lucrările la reţeaua de apă s-au încheiat în toamnă, iar reabilitarea străzilor a fost lăsată baltă.

Lucrările la reţeaua de apă au făcut străzile Fructelor şi Gheorghe Marinescu să arate ca în secolul al XIX-lea. Dacă prima nu este foaret populată, pe strada Gheorghe Marinescu există o şcoală generală, un liceu, o grădiniţă şi o unitate medicală, pe lângă câteva blocuri de locuinţe.
Oamenii sunt toţi la fel de nemulţumiţi. „Nu mai putem ieşi din bloc din cauza noroiului. Cum ieşim din bloc, cum suntem în noroi până la glezne. Nu se interesează nimeni de strada asta”, se plânge Maria Danciu care locuieşte pe strada Gheorghe Marinescu. O altă locatară spune că, după ce lucrările au fost încheiate şi utilajele au fost retrase, s-a turnat pietriş, dar şi acesta era deja plin de noroi.
„Problema e că şefii nu vin să vadă, iar muncitorii care au fost aici probabil că nu sunt de meserie, altfel nu pot să-mi explic cum au putut să aducă pietrişul plin de noroi. Intenţia a fost bună, dar rezultatul nu se vede”, spune Cornelia Ardelean, de profesie inginer constructor. Alexandru Sabău locuieşte pe strada Fructelor. El spune că se gândeşte să facă notificări primăriei, pentru a sesiza situaţia existentă. „Ar trebui să le facem zi de zi câte o notificare, poate aşa cineva o să se intereseze totuşi şi de strada asta. Aici lucrările au fost încheiate în toamnă şi a fost timp suficient pentru asfaltare, dar au lăsat totul baltă şi au plecat”, spune el.

Vremea e de vină

Autorităţile spun că asfaltarea întârzie din cauza faptului că lucrările au fost încheiate toamna târziu, iar condiţiile meteo nu au mai permis asfaltarea lor. „Din păcate a venit vremea rece şi nu a mai fost timp şi pentru asfaltare”, spune Radu Micle, juristul societăţii Vital SA, cea care gestionează lucrările.
Firma executantă, „Hidro Construcţia”, spune Constantin Panţâru din cadrul Primăriei Baia Mare, are obligaţia să aducă strada la starea iniţială. „Dacă a fost asfalt, trebuie să o asfalteze”, spune el. De asemenea, el a afirmat că sursa de finaţare este Programul ISPA.
Lucrările efectuate de firma respectivă sunt mult mai ample şi vizează reabilitarea şi modernizarea uzinei de apă, a staţiei de epurare şi reabilitarea a peste 50 de kilometri de reţea de apă. Radu Micle mai spune că termenul pentru finalizarea acestora este sfârşitul anului şi valorează aproape 46 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite