Nord-vestul ţării, ameninţat de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Direcţiei Apelor Someş-Tisa au intrat în alertă ieri, după ce au primit o prognoză meteo de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord. Potrivit acesteia, partea de

Specialiştii Direcţiei Apelor Someş-Tisa au intrat în alertă ieri, după ce au primit o prognoză meteo de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord.

Potrivit acesteia, partea de nord-vest a României va fi traversată de o succesiune de fronturi atmosferice, însoţite de încălzirea vremii şi intensificări ale vântului. Fenomenele meteorologice aşteptate vor avea drept consecinţă topirea parţială a stratului de zăpadă, care poate produce creşteri ale nivelurilor pe cursurile de apă.

Ieri-dimineaţă, în zonele de munte, valorile stratului de zăpadă erau următoarele: judeţul Mureş - 20-60 centimetri, cu un maxim de 95 centimetri în localitatea Cavnic, judeţul Bistriţa-Năsăud - 20-34 centimetri, cu valoare maximă la Romuli, judeţul Cluj - 25-40 centimetri, cu maximum de 65 centimetri la Vlădeasa, cota 1.400.

În aceste condiţii, specialiştii din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor au anunţat că vor monitoriza cu atenţie sporită evoluţia nivelurilor pe cursurile de apă, precum şi a scurgerilor de pe versanţi, vor analiza situaţia acumulărilor din administrarea şi exploatarea lor, astfel încât să poată prelua eventualele unde de viitură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite