Nopţile sunt mai albe când se cântă la acordeon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional "Nopţi albe de acordeon", aflat la cea de-a doua ediţie, se desfăşoară la Bucureşti în acest weekend. Evenimentul, care a debutat noaptea

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional "Nopţi albe de acordeon", aflat la cea de-a doua ediţie, se desfăşoară la Bucureşti în acest weekend.

Evenimentul, care a debutat noaptea trecută, are loc pe scena ArCub, unde vor urca artişti din România, Rusia şi Franţa. Repertoriul cuprinde muzică lăutărească, variete, cafe concert, clasică şi chiar tango, jazz sau vals.
Ideea acestui festival a pornit de la dorinţa de promovare a acordeonului, un instrument complex, care poate fi folosit la interpretarea melodiilor provenite din genurile muzicale.

Mâine, în ultima seară de desfăşurare a evenimentului, deschiderea va fi asigurată de Emy Drăgoi şi invitaţii săi: Teodora Enache& Etno-Fonia. Tot duminică, este programată o serată româno-franceză, în care publicul va face cunoştinţă cu diverse tipuri de acordeon: cele cu butoane, bandoneon, sau piano.
În premieră, va avea loc o expoziţie de acordeoane, cele mai vechi datând din secolul al XVIII-lea.
De organizarea acestui festival internaţional s-a ocupat Acordeon Armony Music şi Institutul Cultural Francez. (Ioana Mirică)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite