Nokia a schimbat planurile la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania finlandeză se aşteaptă la scăderea cererii de telefoane în 2009. Conducerea fabricii Nokia de la Jucu estimează mai puţine comenzi de telefoane pentru anul viitor şi trimite oameni acasă.

Scăderea cererii de telefoane mobile i-a determinat pe oficialii companiei Nokia România să modifice planurile iniţiale cu privire la numărul de angajaţi. La finalul acestui an, la Jucu vor lucra cu 300 de angajaţi mai puţini faţă de cât estima conducerea la demararea producţiei.

„În momentul de faţă avem un număr de aproximativ 1.700 de angajaţi şi vrem să rămânem la acest nivel până la sfârşitul anului, deşi trebuia iniţial să avem 2.000 de oameni”, a declarat John Guerry, directorul fabricii Nokia din Jucu. Nokia România a anunţat iniţial că, în 2009, compania va ajunge la un număr de 3.500 de angajaţi.

Estimări cu minus

Pentru anul viitor, directorul fabricii a precizat că Nokia va stabili numărul de persoane de care va avea nevoie pentru producţie, în funcţie de dezvoltarea pieţei de telefoane mobile la nivel mondial.

„Având în vedere faptul că telefoanele mobile produse la Jucu se exportă în toată Europa, trebuie să analizăm piaţa de terminale la nivelul întregului continent pentru a observa cum va evolua cererea şi care va fi capacitatea de producţie pe care va trebui să o asigurăm. Conform ultimelor rapoarte oferite de Nokia, la nivel mondial, anul 2009 va fi un an în care se vor vinde mai puţine telefoane”,  a spus John Guerry.

Stand-by pentru comenzi

Angajaţii Nokia de la Jucu vor avea concediu între 22 decembrie şi 5 ianuarie, dar sute de persoane s-au oferit voluntar să revină la serviciu în cazul în care se vor face comenzi. „Chiar dacă este concediu este posibil să avem comenzi de telefoane, iar aproximativ 200 de oameni s-au anunţat că vor să lucreze chiar dacă sunt în vacanţă”, a spus Guerry.

Nokia a început în luna iulie a anului 2007 construcţia fabricii de telefoane mobile din Jucu în judeţul Cluj. Primul telefon mobil produs la Jucu a fost Nokia 1200, în februarie 2008, iar de atunci până în luna septembrie s-au produs 10 milioane de terminale.
Suprafaţa unităţii de producţie este de 34.000 de metri pătraţi, iar compania Nokia a primit teren de aproximativ 1 milion de metri pătraţi în comuna Jucu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite