Noi sancţiuni ale sanepidului, pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi sancţiuni ale sanepidului, pe litoral
Noi sancţiuni ale sanepidului, pe litoral

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din cadrul „Comandamentului Estival“ au verificat, în această săptămână, un număr de 47 de obiective cu profil alimentar, din staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. Au fost retrase alimente de pe piaţă şi s-au aplicat amenzi contravenţionale.

„Au fost verificate următoarele tipuri de unităţi: 23 de restaurante, 10 magazine alimentare, 4 braserii, două unităţi de tip bar, două pizzerii, două cofetării, o carmangerie, o unitate de tip fast-food, o gelaterie şi o gogoşerie. Inspectorii au constatat abateri de la legislaţia sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor referitoare la depozitarea şi manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă, etichetarea necorespunzătoare a produselor, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de lucru, precum şi produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit“, arată, într-un comunicat, reprezentanţii ANSVSA.
Măsurile aplicate pentru neregulile descoperite de către inspectorii ANSVSA au constat în „24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 140.000 de lei şi două avertismente“. De asemenea, „au fost retrase de la consumul public 38,6 kilograme de produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit, în valoare de 610 lei“, au mai precizat sanitar-veterinarii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite