„Noaptea alegerilor americane 2012”, la București. Ce aleg invitații: Romney sau Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada SUA a organizat, marţi seară, la un hotel din Capitală, "Noaptea alegerilor americane 2012", ocazie cu care invitaţii au fost îndemnaţi să-şi exprime opţiunea pentru unul din cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite.

Președintele Barack Obama a câștigat detașat alegerile simulate organizate la "Noaptea alegerilor" din București, cu 173 de voturi, față de 43 pentru republicanul Mitt Romney.

Invitații, care au simulat, conform tradiției, votul pentru viitorul președinte american, i-au dat un vot și lui Gigi Becali. Alte nume scrise de invitați pe buletinul de vot au fost Hillary Clinton, Freddy Mercury sau Papa Benedict al XVI-lea.

Printre cei cinci sute de invitaţi prezenţi la eveniment s-au numărat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu şi Bogdan Drăgoi, consilierul primului-ministru Remus Cernea şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, informează Mediafax.

Invitaţii au primit din partea organizatorilor diverse însemne electorale cu steagul SUA, dar şi cu fotografii ale celor doi candidaţi şi au fost îndemnaţi să îşi exprime şi ei preferinţa, prin vot secret, cu privire la unul dintre candidaţi.

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a arătat că este pentru prima dată când el şi soţia sa nu se află în Statele Unite pentru a vota, iar pentru el este prima dată în ultimii 30 ani când nu este implicat în organizarea campaniei electorale pentru candidatul democrat.

Gitenstein a precizat însă că a reuşit să voteze prin e-mail, deoarece în statul în care locuieşte, Columbia, poate vota şi astfel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite