Noaptea alegerilor, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea alegerilor americane a început în forţă la Bucureşti, unde cei aproape 300 de invitaţi au fost întâmpinaţi cu steguleţe, insigne cu imaginea celor doi aspiranţi la fotoliul de la

Noaptea alegerilor americane a început în forţă la Bucureşti, unde cei aproape 300 de invitaţi au fost întâmpinaţi cu steguleţe, insigne cu imaginea celor doi aspiranţi la fotoliul de la Casa Albă, baloane, pălării şi evantaie în culorile drapelului SUA.

Fundalul muzical a fost asigurat de orchestra Forţelor Aeriene Americane staţionate în Europa.

Dornici să-i conecteze pe participanţii la eveniment - studenţi şi profesori americani, jurnalişti români - la atmosfera de peste Ocean, membrii ambasadei americane la Bucureşti - organizatorii petrecerii - au amenajat un colţ special în care le-au oferit invitaţilor ocazia să-şi exprime votul pentru candidatul preferat.

Deloc surprinzător, urna de vot i-a atras pe toţi cei prezenţi la maratonul electoral, care s-au grăbit să-şi exprime opţiunea, sub „privirile zâmbitoare“ ale figurinelor din carton reprezentându-i pe cei doi candidaţi.

Siguri de victoria democratului Obama, americanii prezenţi la eveniment nu au pierdut prea mult timp în faţa ecranelor cu informaţiile oferite de CNN.

Viitorul SUA, dezbătut la un pahar de vin

Majoritatea a decis să aştepte rezultatul final acasă. Doar câţiva s-au încumetat să reziste până la finalul petrecerii, dezbătând viitorul Americii la un pahar de vin sau de bere, vorbind zgomotos despre ‘’revoluţie’’ şi nevoia de schimbare a ţării.

Sala s-a mai animat când reprezentanţii ambasadei americane au anunţat rezultatele voturilor exprimate de participanţii la noaptea alegerilor.

Urale şi aplauze pentru victoria lui Barack Obama, care a obţinut 176 de voturi, în timp ce republicanul John McCain a primit numai 57.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite