Noapte cu ruperi de nori, viituri şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale care au căzut în noaptea de duminică spre luni au produs pagube însemnate. În cele mai multe cazuri, a fost nevoie de intervenţia pompierilor, iar echipele Electrica au

Ploile torenţiale care au căzut în noaptea de duminică spre luni au produs pagube însemnate. În cele mai multe cazuri, a fost nevoie de intervenţia pompierilor, iar echipele Electrica au lucrat toată noaptea pentru remedierea avariilor la liniile de medie tensiune.

Cel mai afectat judeţ a fost Bistriţa-Năsăud, cantităţile de precipitaţii înregistrate în comuna Şintereag fiind de 108 l/mp, unde circa 50 de gospodării au fost inundate, iar în comuna Teaca, apa a atins 82 l/mp. Zece sate din Bistriţa-Năsăud au rămas în beznă, după ce o furtună a avariat liniile de medie tensiune din zonă şi transformatoarele.

Cea mai afectată este linia de medie tensiune de pe relaţia Şieuţ, unde nouă localităţi au rămas fără electricitate de la miezul nopţii. Tot cu ajutorul pompierilor s-a intervenit pentru a scoate apa din beciurile unor case situate în centrul istoric al Bistriţei.

Depuneri de mâl, în Vaslui

Cel puţin 20 de case din Şieu, judeţul Maramureş, au fost inundate, în numai o oră. Şanţurile nu au putut face faţă apelor abundente, fapt pentru care a fost inundat şi drumul judeţean 186. Două grajduri, cu o suprafaţă de aproape 200 de metri pătraţi, trei magazii cu lemne, trei tone de fân, lemne de foc şi cherestea, precum şi utilaje, şi unelte agricole au fost mistuite de flăcări, din cauza unui trăsnet, în localitatea Subcetate, judeţul Harghita.

Focul a fost stins după cinci ore, pagubele ridicându-se la 70.000 de lei. Tot din cauza ploilor torenţiale, câteva străzi din oraşul Baia Mare au fost inundate, iar o gospodărie a luat foc. Oamenii din unele localităţi gorjene au rămas fără energie electrică, din cauza ploilor torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi grindină. În estul judeţului Vaslui, o ploaie torenţială, care a durat aproximativ 40 de minute, a produs mai multe viituri, depunerile de mâl au îngreunat circulaţia în zonă, iar pe DE 581, în zona Cişmeaua Moldovencei, un copac doborât de furtună a blocat, pentru aproximativ o jumătate de oră, circulaţia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite