Ninsorile continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frigul mai durează şi astăzi, temperaturile fiind cu 10 grade sub medie Administraţia Naţională de Meteorologie menţine avertizarea meteo cod galben pentru temperaturi foarte scăzute.

Frigul mai durează şi astăzi, temperaturile fiind cu 10 grade sub medie

Administraţia Naţională de Meteorologie menţine avertizarea meteo cod galben pentru temperaturi foarte scăzute. Avertizarea este valabilă până azi la ora 21.00, dar temperaturile de peste noapte vor fi în multe locuri sub zero grade.

Vremea se va menţine rece în toată ţara, continuând să fie deosebit de friguroasă pentru începutul lunii noiembrie, înregistrând valori de temperatură cu 8 până la 10 grade sub mediile climatologice. În cursul zilei de ieri s-au înregistrat deja precipitaţii sub formă de ninsoare, mai ales în nordul ţării şi în zonele montane.

Zăpada are deja câţiva centimetri

Iarna s-a instalat deja în zonele alpine din Maramureş, unde a nins din abundenţă în noaptea de duminică spre luni. Conform dispeceratului Companiei Apele Române din Baia Mare, zăpada a căzut la altitudini de peste 1.800 de metri în munţii Pietrosul Rodnei, Ţibleşului şi Maramureşului, unde stratul de zăpadă depăşea ieri cinci centimetri.

Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de peste 20 de centimetri, se înregistra luni la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, potrivit meteorologilor sibieni. Condiţiile de schi sunt excelente la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă este posibil să crească în următoarele zile.

Răcirea bruscă a vremii a adus precipitaţii sub formă de ninsoare şi în Pasul Tihuţa, principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, unde stratul de zăpadă măsura, ieri, câţiva centimetri.

Va mai ninge, mai ales noaptea

În următoarele ore, meteorologii au prognozat căderi de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zonele de munte, iar la şes este posibil ca ceaţa să se manifeste pe arii întinse, mai ales în nordul ţării. Vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi maxime între -1 şi 9 grade.

Cerul va fi temporar noros. În cursul zilei de azi vor fi precipitaţii slabe mixte şi în regiunile sud-vestice. În zona de munte, iar noaptea şi în centru şi nord, va ninge viscolit. Ceaţa asociată cu depuneri de chiciură va predomina în zonele joase din sudul ţării, unde vântul va sufla mai slab, prezentând intensificări numai în zonele de peste 1.000 de metri altitudine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite