Ninsoarea a paralizat din nou Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada căzută aseară în Capitală a dat din nou peste cap traficul şi aşa îngreunat la sfârşit de săptămână. Nici nu s-au topit bine mormanele de zăpadă depozitate la periferia

Zăpada căzută aseară în Capitală a dat din nou peste cap traficul şi aşa îngreunat la sfârşit de săptămână. Nici nu s-au topit bine mormanele de zăpadă depozitate la periferia oraşului, că au început să se depună alţi nămeţi. În zona de nord, în special pe drumurile care ies spre DN 1 şi DN 2 s-au produs adevărate blocaje rutiere.

Utilajele s-au mişcat mai greu

Cu toate că ninsoarea a început în jurul orei 16.30, firmele de deszăpezire au ieşit în trafic cu o întârziere de cel puţin o oră. Acest lucru a permis aşternerea unui strat de zăpadă de câţiva centimetri, iar unele străzi au devenit adevărate patinoare.

"Au ieşit în jurul orei 18.00, în special cu material antiderapant. Pe străzile mari a fost mai dificil pentru că era trafic, aşa că am dat ordin să intre pe străzile laterale şi apoi pe bulevarde", ne-a spus directorul adjunct al Direcţiei de Utilităţi din Primăria Capitalei, Magda Iuga. Potrivit oficialului municipalităţii, cele mai multe utilaje au ieşit în sectoarele 2,3 şi 4. Cea mai slabă mişcare a fost în sectorul 5, unde au acţionat numai cinci utilaje.


"Am ieşit întâi pe Colentina şi Barbu Văcărescu. Se circula mai greu, dar nu erau blocaje. Am continuat şi pe străzile laterale, însă a fost dificil din cauza numărului mare de maşini", ne-a declarat primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.


Edilii le-au spus muncitorilor de la deszăpezire să ceară ajutorul poliţiei în zonele în care nu pot înainta din cauza maşinilor parcate ilegal. Nici în ţară nu a fost prea bine. Pe DN 1 s-a circulat mai dificil, la fel şi în zonele de munte şi în est. Meteorologii ne spun că ne mai aşteaptă zăpadă, dar şi temperaturi sub minus 10 grade Celsius, cel puţin două zile. (Florel Manu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite