Nicu Covaci: Marile schimbări s-au petrecut întotdeauna când un popor nu a mai putut să suporte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Să nu vă fie frică!", este îndemnul pe care liderul formației Phoenix îl adresează protestatarilor din Piața Universității, dar și întregii țări.

Consecvent cu sine însuși, credincios luptei sale de-o viață, Nicu Covaci ne atrage atenția că nu trebuie să ne îndoim coloana vertabrală în fața celor puternici și că trebuie să învățăm să spunem nu oricărei nedreptăți. "Să nu vă fie frică!" nu este un text care s-a născut în urma evenimentelor din ultima săptămână. În sufletul lui Nicu Covaci mânia fierbe de mult timp.

Laura Ganea: "Să nu vă fie frică!", este mesajul pe care l-ai transmis protestatarilor din Piața Universității. Dacă ai fi fost în țară, ai fi fost prezent în Piață?

Nicu Covaci: Nu. Să ne fie clar: desigur că există multe motive pentru care aș da foc "la primărie și la casa de nebuni", dar cei cinstiți, care cred în eficiența protestului lor, sunt puțini. Cei mai mulți sunt doar agresivi și această stare este manipulată. Oamenii care trăiesc în panică nu mai gândesc eficient și rezonabil. Pe urmă, actele agresive sunt și ele manipulate, tocmai ca să discrediteze mișcarea sinceră de opoziție. Când ai trăit jumătate de viață în comunism și jumătate în capitalism, ai o viziune de ansamblu pe care puțini o mai au.

Click aici pentru a citi restul interviului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite