Nicolai şi Şova au dezinformat până s-au făcut de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai şi senatorul PSD Dan Şova au acuzat o ziaristă de la Radio România Actualităţi că ar fi dezinformat Bruxelles-ul, dar un comisar european a demontat acuzaţia celor doi.

Corespondenta Radio România Actualităţi la Bruxelles, Carmen Valică, a fost chemată la ordine, după ce europarlamentarul Norica Nicolai a acuzat-o că ar fi dezinformat-o pe Viviane Reding, comisar european pe justiţie, privind „iminenta arestare a judecătorilor de la Curtea Constituţională a României". Discuţia ar fi avut loc într-un cadru privat, între Carmen Valică şi purtătorul de cuvânt al comisarului european, Mina Andreeva.

Într-o emisiune la Realitatea TV, de vineri, senatorul PSD Dan Şova a reluat acuzaţiile împotriva jurnalistei lansate de Norica Nicolai, susţinând că ar exista chiar şi o înregistrare a discuţiei dintre Valică şi Andreeva. Purtătorul de cuvânt al lui Viviane Reding a infirmat însă „bomba de presă". Andreeva a declarat pentru „Adevărul" că nu s-a întâlnit niciodată într-un cadru privat cu Carmen Valică şi, deci, nici nu poate fi vorba ca aceasta să fi menţionat „iminenta arestare a judecătorilor de la Curtea Constituţională a României".

Cine pe cine intoxică?

„Dezvăluirea" despre aşa-zisa intoxicare a Bruxelles-ului a fost preluată şi dezvoltată de Norica Nicolai şi Dan Şova din cotidianul.ro. Ziarista incriminată, Carmen valică a declarat pentru „Adevărul": „Am vorbit cu Dan Şova, indirect, la Realitatea, când m-a acuzat că m-aş fi întâlnit cu Mina Andreeva. Am spus că nu este nimic adevărat. Dan Şova m-a acuzat că mint şi că există o înregistrare a discuţiilor. Desigur, o astfel de înregistrare nu există, pentru că nu m-am întâlnit cu Mina Andreeva. Nu i-am adresat niciodată această întrebare, nu am discutat cu nimeni de la Bruxelles despre arestări ale membrilor Curţii Constituţionale pentru că e cu totul absurd", spune Carmen Valică.

Contactat de „Adevărul", senatorul Dan Şova a spus că, dacă acuzaţiile la adresa ziaristei nu se confirmă, atunci toată lumea trebuie să-şi ceară scuze, inclusiv Domnia Sa. „Aştept o pronunţare a Radioului Public ca să ne lămurim dacă este adevărat, iar în ipoteza în care susţinerile împotriva dumneaei nu se confirmă, normal, toată lumea ar trebui să-şi ceară scuze, inclusiv eu, deşi eu doar am preluat o informaţie dintr-un ziar", se eschivează acum senatorul.

Ieri, Radioul Public a anunţat că s-a autosesizat şi Consiliul de Onoare al instituţiei cercetează situaţia creată în legătură cu acuzaţiile care i se aduc ziaristei Carmen Valică.

"Dan Şova m-a acuzat că mint şi că există o înregistrare a discuţiilor. Desigur, o astfel de înregistrare nu există, pentru că nu m-am întâlnit cu Mina Andreeva."
Carmen Valică ziarist Radioul Public

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite