Un "Nica" din Germania, prins în Drumul Taberei cu două milioane de euro de furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean german, urmărit internaţional pentru jaf, a fost prins sâmbătă seară în Capitală, asupra lui fiind găsite peste două milioane de euro ascunse în două valize, provenind cel

Un cetăţean german, urmărit internaţional pentru jaf, a fost prins sâmbătă seară în Capitală, asupra lui fiind găsite peste două milioane de euro ascunse în două valize, provenind cel mai probabil din acel furt. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), bărbatul, care se afla în România de aproape o lună, a fost descoperit într-un apartament din cartierul bucureştean Drumul Taberei.
Matthias Schmidt, 41 de ani, fusese dat în urmărire prin Interpol, după ce în data de 10 decembrie 2005, în calitate de şef al unei societăţi de pază şi protecţie (GSB), din Munchberg, a reuşit să fure împreună cu un prieten al său o sumă impresionantă de bani dintr-o maşină de transport valori.
A doua zi după jaf, neamţul a venit în România. Între timp, poliţiştii germani au informat autorităţile române că Schmidt se află pe teritoriul ţării noastre. Acesta a fost ridicat în cadrul unei acţiuni comune a poliţiştilor români şi nemţi de la Crimă Organizată. Prietenul său a fost prins de poliţişti în urmă cu câteva zile chiar în propria locuinţă din Munchberg. Neamţul a fost ridicat de poliţişti de pe stradă, în timp ce se deplasa spre locuinţa pe care o închiriase în cartierul Drumul Taberei. În urma percheziţiei domiciliare, în prezenţa unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti şi a celor patru poliţişti nemţi de la Crimă Organizată, au fost găsite două valize ticsite de bancnote de cinci, zece şi 20 de euro.
Recompensa pentru capturarea lui Schmidt - 25.000 euro
Complicele germanului a fost arestat săptămâna trecută, în casa acestuia fiind găsiţi 300.000 de euro, bani proveniţi din furtul comis de cei doi, a relatat presa germană. Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei locale "Frankenpost", complicele lui Matthias Schmidt a fost prins marţi, în propria locuinţă. Alfons P., un fost antreprenor în vârstă de 40 de ani, pare să se fi implicat în furt întrucât traversa o serie de dificultăţi financiare. Publicaţia germană a relatat, săptămâna trecută, că poliţiştii germani au descoperit, în holul casei lui Alfons P., 300.000 de euro, despre care el a recunoscut ulterior că provin din furtul comis în decembrie anul trecut. Frankenpost on-line precizează că a fost instituită o recompensă de 25.000 de euro pentru informaţii care să ducă la prinderea lui Matthias Schmidt. Mathias Schmidt - urmărit internaţional şi prins sâmbătă - pentru furtul a peste două milioane de euro, în Germania - a fost arestat de Curtea de Apel Bucureşti. Anchetatorii români vor cerceta modul în care cetăţeanul german Mathias Schmidt a reuşit să introducă în România, fără să fie depistat, cele două valize pline cu bani.

"Jaful secolului", pedepsit cu 14 ani de închisoare
Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 14 ani de închisoare pe autorul "Jafului secolului", Petru Nica. Aceeaşi pedeapsă au primit şi complicii săi, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven. Decizia tribunalului poate fi atacată cu recurs. Nica, în complicitate cu Velescu şi Paven, a sustras în iulie 2004 dintr-o blindată a firmei de pază la care era angajat - CPI Security - aproape 100 miliarde de lei. După câteva zile, Nica a fost capturat într-o vilă din Snagov, asupra lui fiind găsită cea mai mare parte a banilor. Aproximativ de 8 miliarde de lei nu au mai fost recuperaţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite