Vox News, un nou post de ştiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea, lansată cu o investiţie de 2,6 milioane de euro, va începe să emită de luni, 16 noiembrie. Noul canal de ştiri îi va avea printre moderatori pe Florin Călinescu şi pe Mbela Nzuzi, care vor realiza împreună emisiunea „România în Alb şi Negru“.

Potrivit lui Emil Jascău, directorul general al Sport Channel, compania care operează licenţa Vox News, valoare investiţiei în noua televiziune de ştiri se ridică la 2,6 milioane de euro, până în mai 2010.

Deşi industria de media din România trece printr-o perioadă dificilă, şeful televiziunii este optimist: „Trăim nişte vremuri complicate, am prins criza mondială, ce apare odată la 80 de ani, şi doi ani de alegeri electorale. În asemenea vremuri, oamenii doresc să fie informaţi. Corect informaţi“, a declarat pentru „Adevărul“ Emil Jascău.

Trei televiziuni luptă pe segmentul ştirilor

În ceea ce priveşte reţelele pe care poate fi recepţionat noul program, Jascău spune că momentan, Vox News va fi difuzat de RDS, DCS şi Dolce. „Suntem în faza de finalizare a discuţiilor cu UPC, dar ne propunem să ajungem pe toate reţelele“, a explicat şeful Vox News.

Printre emisiunile pe care le vor difuza, se numără „Întâlnire cu presa“, „Lyceum“, „EMO Club“, „SOS Earth“ şi „Midnight Caller“. În prima zi de emisie, Vox News va difuza România Vox Magazin, prezentată de Nicoleta Cone, România în Alb şi Negru cu Florin Călinescu şi Mbela Nzuzi, care a fost până acum realizatoarea unei emisiuni la B1 TV.

Deşi în industrie se vehiculează că noua televiziune ar avea legătură cu familia Păuneascu, Emil Jascău dezminte această informaţie, spunând că postul TV are alţi acţionari. El a spus totuşi că a adus la Vox News o parte dintre angajaţii B1 TV.
Televiziunea a primit licenţă de la CNA anul acesta în luna august.

Compania deţinătoare a licenţei este Sport Channel, înfiinţată în 2006. Potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, firma are doi acţionari persoane juridice: Roxman Investment (80%) şi Global Alloys (20%). Roxman Investment este deţinută de Neculai Creţu (45%) şi Magdalena Creţu (55%), iar Global Alloys aparţine lui Neculai Creţu (60%) şi Emil Marian (40%).

În prezent, în România funcţionează trei televiziuni de ştiri: Realitatea TV, Antena 3 şi N24. Realitatea TV a avut în luna octombrie o audienţă medie de 145.000 de telespectatori pe minut la nivel urban. Antena 3 a fost urmărită luna trecută de 122.000 de telespectatori pe minut, iar N24, de 6.000.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite