Nevestele ambasadorilor straini in Romania contraataca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de neveste de ambasadori straini in Romania au fost ieri gazdele bazarului de Craciun, organizat anual de Asociatia Internationala a Femeilor (IWA) la Romexpo. Pentru ca se aproprie Craciunul

Peste 30 de neveste de ambasadori straini in Romania au fost ieri gazdele bazarului de Craciun, organizat anual de Asociatia Internationala a Femeilor (IWA) la Romexpo. Pentru ca se aproprie Craciunul cele 40 de standuri cu porturi traditionale, bibelouri, bijuterii, vederi din tari din intrega lume au fost asaltate de romani in cautarea cadoului potrivit pentru cei dragi. Chiftelutele si kushari egiptean cu orez si linte au lasat apa in gura vizitatorilor. Palarii mexicane si ketch-up american 100%, vase de alama si porturi traditonale din Irak, globuri de pom canadiene, bijuterii din argint peruan au bucurat ochii si golit in scopuri nobile buzunarele romanilor. Cei mai frigurosi s-au incalzit repede fie cu o vodca ucraineana cu ardei iute, o tequila mexicana sau un vin fiert preparat nemteste. Mirosul "placky-ului", preparat traditional slovac din cartofi, usturoi si ceapa a innebunit simturile gurmanzilor. Nu mai putin succes au avut casutele sI decorurile pentru bradul de Craciun din turta dulce vandute la standul Slovaciei. "Ne-am adunat cate cinci-sase persoane din ambasada in fiecare noapte din noiembrie sa pregatim prajiturile pentru bazar", povestese ambasadorul Slovaciei la Bucuresti, Jan Soth. "Stateam noptile, ascultam colinde de Craciun si modelam casute din turta dulce", spune Soth mandru. Se bucura ca stelutele, clopoteii ornati de el se vand ca painea calda. "Banii adunati in urma vanzarii produselor sunt destinati copiiilor defavorizati din Romania" spune ambasadorul slovac. De mare interes si actualitate au fost la standul slovac si amuletele-rata, care protejeaza purtatorul impotriva gripei aviare. La un alt stand, ambasadorul Germaniei, Wilfried Gruber, vindea in acelasi scop caritabil ciorapi, caciuli si manusi tricotate de femeile din satul transilvanean Viscri. Concurenta ii facea ambasadorului chiar propria sotie, Monique Gruber, care vindea alaturi carti postale cu imagini din Romania, surprinse chiar de ea in timpul calatoriilor prin Maramures, Apuseni si Banat. Prezenti la bazarul de Craciun de la Romexpo au fost si sotii Sarah si Johnatan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti ocupandu-se exclusiv cu verificarea biletului de intrare, in definitiv un defect profesional.

Sf. Nicolae - protectorul copiilor si tinerilor
Biserica Ortodoxa il prea-cinsteste pe Sf. Ierarh Nicolae, aparator al credintei crestine. De secole, in ziua praznicului, copiii il asteapta pe darnicul Mos Nicolae, stiut din icoane si legende ca un adevarat bunic, cu chipul bland, insotit de sacul mereu plin. Traitor in secolul al IV-lea, nepot de episcop, Sf. Nicolae s-a nascut intr-o familie instarita, convertita la crestinism. Parintii l-au in-drumat spre cele mai vestite scoli ale acelor timpuri, iar unchiul sau din partea mamei, episcopul Nicolae, l-a pregatit sa devina preot. Dupa moartea episcopului Mirei, poporul l-a ales ca succesor pe tanarul preot Nicolae. Sf. Ierarh este considerat patronul familiilor fericite, intotdeauna milostiv cu copiii si fetele fara zestre. Uram "La multi ani!" purtatorilor acestui nume. Patronul lor spiritual sa-i vindece de saracie, de boli sufletesti si trupesti.

Targ de Craciun in Bucuresti
Bucurestenii vor putea cumpara cadouri pentru cei dragi de la casutele de lemn impodobite de sarbatoare din centrul Capitalei. Targul de Craciun, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Proiecte Culturale, va fi deschis incepand de astazi, pana pe 23 decembrie, in Piata George Enescu, intre Ateneul Roman si Biblioteca Centrala Universitara. Deschiderea oficiala a targului va avea loc astazi la ora 17. Pe scena amenajata va evolua Grupul coral de copii Doremi, cu un program special pregatit pentru acest eveniment. Vor urma apoi un spectacol cu actorii Teatrului Masca si un concert sustinut de Raul si Analia. Targul va fi deschis, zilnic, intre orele 10 si 20.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite