Nepoata dinamită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

e fumat de mult, nu mai intră nici ca ştire în coada jurnalelor de la miezul nopţii. Să chiulească e inutil, nu mai interesează pe nimeni. Cu ani în urmă, liderii topurilor absenteiştilor

e fumat de mult, nu mai intră nici ca ştire în coada jurnalelor de la miezul nopţii. Să chiulească e inutil, nu mai interesează pe nimeni. Cu ani în urmă, liderii topurilor absenteiştilor mai pupau un interviu, o apariţie la tv, acum s-a banalizat, ştie toată lumea că munca la Palatul Parlamentului se face la fără frecvenţă. Să-şi ia calculatoare, mobilă, maşini, e de la sine înţeles. S-a mai făcut ceva vâlvă când s-a descoperit că un depozit de motorină din subsolul Camerei Deputaţilor era, de fapt, un centru de relaxare cu piscină şi tot tacâmul - masaj, jacuzzi, bar -, care făcea să roşească fostul club al parlamentarilor dotat cu nişte amărâte de mese de biliard, un televizor şi o vitrină frigorifică pentru bere. Dar gloria nu a ţinut mult nici pentru eroii acestei poveşti. S-a palmat subiectul cum că piscina va fi donată SPP-ului pentru antrenamente subacvatice şi lucrurile au rămas ca înainte. S-a mai vorbit despre ambiţia de a pune pe acoperişul Palatului Parlamentului un drapel cât un teren de fotbal şi despre garajul subteran unde s-au investit miliarde cât pentru un hotel de şapte stele, să se bucure maşinile aleşilor de lux cum n-a mai văzut Parisul. Ecoul a fost însă slăbuţ. La steag s-a renunţat din motive tehnice, pentru că nu s-a găsit încă un material să reziste la vânt, iar la garaj se va investi probabil încă vreo douăzeci de ani de acum înainte. Senatorul Marius Marinescu era cât pe ce să ajungă star după ce a încercat să-i administreze câţiva pumni colegului său de coaliţie, Bogdan Olteanu. Întrucât meciul secolului nu s-a mai disputat din cauza diferenţei prea mari de categorie, a ieşit şi senatorul democrat din grila de programe. În rest, jale mare, şomaj mediatic la Palatul Parlamentului. Noroc cu Norica Nicolai şi a ei nepoată, că au mai adus în atenţie activitatea parlamentară. Au aflat oamenii, care de mult nu mai credeau că îi poate surprinde ceva la senatorii şi deputaţii noştri, că poţi să-ţi aduci neamurile de a zecea spiţă, vecinii sau camarazii din armată să voteze legi. În multe ţări ale lumii, între care şi România, se poate vizita sediul parlamentului. La noi, în premieră mondială, se poate şi vota. De la democraţia reprezentativă, familia extinsă a doamnei Nicolai a inaugurat în România democraţia directă. Iar dacă scrie la sfânta Constituţiune că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, ar trebui să se deschidă larg porţile Palatului Parlamentului, să vină toată suflarea, cu căţel, cu purcel, să facă legi bune pentru popor.
Până să fie sancţionată Norica Nicolai, cel mult cu un avertisment verbal pentru neglijarea nepoatei lăsate fără supraveghere, primele măsuri administrative la Senat vor viza probabil restrângerea spaţiilor în care presa are acces, pentru că ziariştii sunt de vină, sesizând că o persoană votează fără a avea acest drept. După o zi, două, trei, va ieşi şi nepoata din atenţie. Mai devreme sau mai târziu, vor fi puse iarăşi pe tapet proiectele privind desfiinţarea unei Camere a parlamentului şi alte asemenea idei şi să vedem atunci cine va mai avea curaj să le contrazică după episodul exploziv cu nepoata votantă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite