Nemuritorul Gică Petrescu a plecat în sunetul fanfarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu lumânări încadrate atent în buchete imense de flori, sute de persoane s-au strâns ieri în faţa capelei Cimitirului Bellu din Capitală pentru a-l însoţi, pe ultimul drum, pe maestrul Gică

Cu lumânări încadrate atent în buchete imense de flori, sute de persoane s-au strâns ieri în faţa capelei Cimitirului Bellu din Capitală pentru a-l însoţi, pe ultimul drum, pe maestrul Gică Petrescu.
Mai bine de două ore, admiratori ai "şlagărelor nemuritoare" ale artistului au îndurat vremea caniculară pe aleile neîncăpătoare ale cimitirului, cu lacrimi în ochi sau... cu zâmbetul pe buze. "Oricum, maestrul nu a murit. Legendele nu mor! Chiar dacă nu mai este aici, Gică va fi la fel de apreciat şi dincolo...". Sărăcia, singurătatea ultimilor ani din viaţă, lipsa prietenilor, a familiei, toate au fost umbrite pentru câteva ore de mulţimea care fredona, în delir parcă, frânturi din creaţiile lui Gică: "Uite-aşa aş vrea să mor", "Du-mă acasă măi tramvai", "Astăzi e ziua ta", "Să-mi cânţi cobzar". Artistul Alexandru Arşinel l-a numit "cel mai mare lansator de şlagăre din muzica românească". Printre salvele focurilor de armă, între acordurile fanfarei militare, mulţimea a aplaudat frenetic "ultimele momente cu Gică Petrescu". "Aşa a fost obişnuit... L-am apreciat şi l-am aplaudat pe scenă, îl aplaudăm şi acum".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite