Averea fraţilor Negoiţă, sub sechestru pentru datorii de 28 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Averea fraţilor Negoiţă, sub sechestru pentru datorii de 28 de milioane de euro
Averea fraţilor Negoiţă, sub sechestru pentru datorii de 28 de milioane de euro

Fiscul a pus sechestru pe averea fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă, din cauza unei datorii de 28 de milioane de euro la bugetul de stat. În cazul altor 50 de persoane s-au luat măsuri asiguratorii şi, totodată, s-au întocmit 30 de sesizări penale. Persoanele vizate au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri şi contrucţii noi şi s-au sustras de la plata TVA.

Mai citeşte şi:


Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a confirmat pentru ziarul "Adevărul" că a fost instituit sechestru pe averea fraţilor Negoiţă. Datoriile acumulate, ce au dus la instituirea sechestrului asigurător, provin din neplata TVA-ului aferent unor tranzacţii imobiliare efectuate în perioada 2006-2008, plus penalităţile de rigoare. Suma totală se ridică la 28 de milioane de euro.

Robert Negoiţă a declarat astăzi că nu a primit încă vreo înştiinţare oficială privind punerea sub sechestru a averii sale de către Fisc şi a susţinut că un asemenea demers al autorităţilor nu poate fi decât un abuz deoarece nu a avut niciodată datorii la stat.

"Punerea sub sechestru este deocamdată o informaţie pe surse, eu nu am primit deocamdată vreo înştiinţare oficială. Dacă există un asmenea sechestru, nu poate fi decât un abuz pentru că eu nu am nicio datorie la stat, n-am avut niciodată datorii la stat", a declarat Robert Negoiţă. El a precizaz că poate prezenta şi o adeverinţă care poate dovedi că şi-a achitat dările către buget.

Negoiţă a negat că ar fi primit documentele, însă oficiali din ANAF au declarat, pentru "Adevărul", că toate documentele de înştiinţare au fost trimise.

"Oficial, n-am primit nicio hartie. O să contest în prima fază la ANAF pentru că mi se pare că este o măsură abuzivă. Autorităţile au lucrat abuziv din ordinul preşedintelui Traian Băsescu", a declarat pentru HotNews.ro Robert Negoiţă.

În urmă cu o săptămână, ANAF anunţa că inspectorii fiscali verifică, în această perioadă, aproximativ 1.000 de persoane care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri şi construcţii noi. Numărul celor vizaţi de controale este însă mult mai mare, prima selecţie adunând 7.145 de persoane, care au efectuat peste 85.400 de tranzacţii.

Din cele o mie de persoane verificate în această perioadă, s-au finalizat 80 de cazuri în care au fost emise decizii de impunere pentru suma de 94,7 milioane de lei. La aceasta se adaugă şi accesorii în valoare de 53,4 milioane de lei. Totodată, s-au întocmit 30 de sesizări penale pentru un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de lei. S-au luat şi măsuri asiguratorii în 51 de cazuri, pentru o valoare de peste 27,7 milioane de lei.

Potrivit "Forbes 500 Miliardari", averea fraţilor Negoiţă se ridică la 120 de milioane de euro. Robert şi Ionuţ Negoiţă deţin afaceri în imobiliare, turism şi media. Cei doi afacerişti deţin 47 de hectare de teren în Popeşti-Leordeni pe care vor să construiască un cartier cu 1.500 de locuinţe. Ei mai deţin şi 600 de apartamente în complexul Confort City (Bucureşti).

Fraţii Negoiţă mai deţin şi publicaţia gratuită Ring, iar anul acesta cei doi au făcut o investiţie de patru milioane de euro într-o tipografie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite