Băsescu a chemat FMI la Cotroceni: "Am găsit alte soluţii privind deficitul României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile cu FMI au intrat în impas din cauza OUG 50 privind creditele populaţiei prin neaplicarea prevederilor la creditele în derulare.

Franks: România va cere o nouă derogare privind arieratele, pentru că a ratat din nou ţinta

Franks: România va înregistra o creştere economică pozitivă în 2011

ORA 20.14 Întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia FMI în România condusă de Jeffrey Franks s-a încheiat după mai mult de o oră şi jumătate de la începere.

ORA 18.07 Traian Băsescu la începutul întâlnirii: "Jurnaliştii aşteaptă suspendarea acordului cu dumneavostră, ceea ce este ridicol.Vă mulţumesc că aţi acceptat întâlnirea suplimentară. Cu ajutorul creativităţii Guvernului am găsit alte soluţii privind deficitul României si am vrea sa le discutam cu dumneavoastra in privinta intelegerii pe care o avem cu Fondul. Putem sa semnam scrisoarea de intentie si azi daca e nevoie, dar trebuie sa vedem daca sunt de acord ambele parti"

Delegaţia FMI la începutul întâlnirii: "Ieri am facut progrese in privivnta textului, iar acum suntem deschisi cu privire la aceasta intalnire suplimentara"

La întâlnirea de la Cotroceni mai participa miniştrii Muncii şi Finanţelor, Ioan Botiş respectiv Gheroghe Ialomiţianu.

ORA 17.45 Premierul Emil Boc va participa la discuţia pe care preşedintele Traian Băsescu o va avea cu membrii delegaţiei FMI în România, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

ORA 16.00 Traian Băsescu se întâlneşte din nou la Cotroceni cu membrii delegaţiei FMI, de la ora 18.00.

Acordul dintre FMI şi statul român ar putea fi chiar suspendat.

Conform Mediafax, atât guvernul cât şi partidele din coaliţie au o poziţie inflexibilă faţă de modificarea ordonanţei creditelor, iar autorităţile consideră că este anormal ca FMI să vină în ţara noastră şi să susţină poziţia băncilor.

Divergenţe au apărut şi din cauza unor măsuri de stimulare a economiei, care au fost propuse de PDL pentru anul viitor, dar care nu sunt acceptate de către reprezentanţii FMI.

Vizita delegaţiei FMI în România ar trebui să se încheie la 1 noiembrie, dar aceste divergenţe pot duce la prelungirea vizitei, dacă nu se va ajunge astăzi la o concluzie.

FMI ia în vizor Ordonanţa creditelor

FMI ţine cu băncile în războiul creditelor

Lobby şi şantaj pe Ordonanţa creditelor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite