"Negocierile pentru preluarea Daewoo Craiova sunt pe ultima suta de metri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei i Comertului, Codrut Seres, a fost supus de curand unui tir de critici din partea presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu. Acestea vizau accesul

Ministrul Economiei i Comertului, Codrut Seres, a fost supus de curand unui tir de critici din partea presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu. Acestea vizau accesul corect al tuturor consumatorilor la energia hidro, infiintarea birourilor de expansiune economica in plan extern si preluarea uzinei de masini Craiova de la coreeni.
- Riscam o criza energetica, din cauza lipsei de reglementari?
- O eventuala criza ener-getica, inexistenta in acest moment, nar avea nici o legatura cu reglementarile in domeniu. Ceea ce ma preocupat in mod expres a fost tocmai modificarea procedurilor de alocare a energiei, pentru a nu mai exista suspiciunea ca piata a fost impartita intre "baieti buni si baieti rai".
- Iar acest program de modificari de proceduri de alocare a energiei este in lucru si va fi finalizat intro zidoua. Mai mult, absolut toate modificarile vor fi trimise la Banca Mondiala pentru aprobare.
- Premierul va dat o saptamana pentru prezentarea proiectului de "birouri de expansiune economica". Va incadrati in termen?
- In ceea ce ma priveste, nu am nici un termen. Biroul de expansiune economica este finalizat. Mai mult, el a fost discutat in luna mai cu atasatii comerciali din strainatate ai Romaniei. Amintesc doar ca, atunci cand am vrut sal prezint, a urmat o perioada de demisii si concedii. Dar, intro saptamana, premierul il va avea pe birou.
- Ce se intampla cu Uzinele de Autoturisme de la Craiova?
- Daewoo Craiova ma preocupat inca de la inceputul mandatului. Acolo este vorba nu numai despre cei 4.000 de oameni, dar si de industria de masini, care se poate relansa prin aceasta uzina.
- Negocierile cu coreenii privind preluarea celor 51% din actiuni sunt pe ultima suta de metri. Singura problema este ca nu pot da detalii pana ce acestea nu vor fi incheiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite