Negocieri eşuate între profesori şi guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile dintre liderii sindicatelor din învăţământ şi reprezentanţii guvernului au eşuat din nou, ieri. Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, la finalul întâlnirii, că

Negocierile dintre liderii sindicatelor din învăţământ şi reprezentanţii guvernului au eşuat din nou, ieri. Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, la finalul întâlnirii, că "nu am putut accepta creşterile salariale de 30%, propuse de sindicalişti.
Oferta noastră a rămas aceeaşi". Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, s-a declarat deosebit de mulţumit de ceea ce s-a făcut până în prezent pentru învăţământ: "Nu există putere economică pentru a se realiza o creştere salarială de 30%. Pentru învăţământ, anul viitor se vor aloca 5,2 procente din PIB.
Sunt deosebit de mulţumit. Sper că dascălii nu vor începe protestele". De partea cealaltă, sindicaliştii din educaţie s-au arătat dezamăgiţi de rezultatul negocierilor. "Nu am obţinut nimic din ce voiam, a fost o negociere fără niciun fel de finalitate şi suntem nemulţumiţi. Am discutat şi despre o creştere salarială de 16%, care să fie acordaţi în două tranşe: 10% de la 1 ianuarie 2007, 6% de la 1 septembrie. Urmează să ne întâlnim din nou, o posibilă întâlnire ar putea fi chiar mâine (n.r. - astăzi). Ne vom întâlni şi cu reprezentanţii celorlalte trei federaţii şi vom pune la punct o strategie, pe baza căreia vom acţiona în continuare.
Aşteptăm ca miniştrii noştri să se mai gândească", ne-a declarat Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Principala revendicare a sindicaliştilor este majorarea salariilor personalului din învăţământ, în anul 2007, cu 30%. Mărirea ar urma să se facă în două tranşe: 10% de la 1 ianuarie 2007 şi alte 20 de procente de la 1 septembrie. Totodată, reprezentanţii cadrelor didactice mai cer alocarea banilor pentru infrastructură de la 1 ianuarie 2007 şi repartizarea a cel puţin 6% din PIB pentru educaţie.
Oferta guvernului prevede majorarea salariilor cu 16% pentru anul 2007, sindicaliştii catalogând-o drept "inacceptabilă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite