Neamt: Ploaia, chemată cu acatiste pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Văleni sunt convinşi că preoţii au înfăptuit minunea prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare

Ploaia a căzut peste localitate după două luni de secetă. Deşi sătenii sunt siguri de intervenţia divină, meteorologii spun că fenomenul fusese prognozat din timp.

De două luni nu mai picurase în comună, motiv  pentru care preoţii parohi s-au adresat vineri, 25 aprilie, Sfântului Prooroc Ilie.
După ce au postat rugăciunea anti-secetă pe două bloguri (al Grupului de Acţiune Comunitară şi al parohiei Moreni), ploaia a început să cadă. Preotul paroh Gheorghe Ouatu spune că „minunea” s-ar datora mai degrabă rugăciunilor făcute vineri seara şi mai puţin faptului că acatistul a fost postat pe blog.

„Am făcut vineri seara Sfânta Liturghie, apoi aghiasma de Izvorul Tămăduirii. Nu a plouat însă foarte mult”, detaliază părintele Ouatu.

„A plouat că au lucrat preoţii pe internet”

„Zice lumea că a plouat pentru că preoţii au pus rugăciuni pe calculator, dar nu ştiu eu cum vine asta” spune mirat Ion Moisă. 
„Eu ştiu că a plouat din cauză că preoţii au lucrat pe internet. Mi-au spus nepoţii mei de la oraş că văd rugăciuni de la noi din sat, pe calculator” vorbesc soţii Juncu, doi pensionari mai informaţi decât moşul Moisă. Şi tinerii din sat aprobă metodele moderne ale slujitorilor Domnului. „Internetul a pătruns la noi de trei ani şi e o bună oportunitate ca preoţii să ajungă la sufletul creştinilor şi pe această cale. Decât să se uite pe site-uri erotice, tinerii mai bine să citească rugăciuni”, e de părere Mihai Nicolae, administratorul Punctului de Acces Public la Informaţie din comună.

Meteorologii spun că ploaia a fost prognozată încă de la începutul săptămânii trecute. „Vineri şi sâmbătă, în judeţ a pătruns dinspre vest, un sistem frontal rece, specific acestei perioade, cu nor de tip cumulonimbus”, a declarat Mihaela Gârţu, meteorolog la Centrul Meteo
Bacău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite