Neamţ: Patru case au fost distruse de flăcări la Bicaz Chei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii a mistuit patru case vecine din localitatea nemţeană Bicaz Chei, ieri după amiază. Intensitatea flăcărilor a fost întreţinută de o cantitate mare de lemne şi furaje, incendiul propagându-se cu uşurinţă

„Incendiul a izbucnit la acoperişul unei locuinţe, din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, pozat pe peretele exterior al locuinţei. Datorită amplasării în imediata apropiere a locuinţei cuprinse de flăcări, incendiul s-a propagat la alte trei construcţii.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului au intervenit Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale şi nouă subofiţeri. La intervenţie au participat şi SVSU Bicaz cu o autospecială şi 5 servanţi, SVSU Bicaz Chei cu o motopompă şi 10 voluntari şi SVSU Bicaz Ardelean cu 1 motopompă şi 5 voluntari“, a precizat căpitanul Iulian Jugan, ofiţer de relaţii publice în cadrul Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ.

Inventar mistuit

În gospodăria lui Ion R. au ars casa de locuit (circa 100 mp), adăpostul pentru animale (120 mp), şopronul (65 mp), mobilierul din două camere, două televizoare, două frigidere, bunuri casnice, aparatură electrocasnică, două tone de furaje, 12 metri cubi lemne de foc.


În gospodăria lui Gavril B. au ars: adăpostul pentru animale pe o suprafaţă de circa 100 mp (construit din lemn cu învelitoare draniţă), 4 metri cubi cherestea, 5 metri cubi draniţă, 20 metri cubi lemne de foc, două biciclete, bunuri casnice, maşină de cusut, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

La familia Aurelia T. au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 100 mp (construit din lemn cu învelitoare draniţă), mobilier şi 0,3 mp sticlă pentru geamuri.


La familia Maria B. au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 40 mp, o anexă pe o suprafaţă de circa 25 mp, 2 metri cubi cherestea, 4 metri cubi lemne de foc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite