Neamţ: Groază în familiile cu rude în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutremurul din regiunea Abruzzo a fost trăit cu spaimă şi de nemţenii care au copii plecaţi la muncă în zona afectată de cutremur

Pe Strada Castanilor din localitatea Săbăoani (Neamţ) sunt nu mai puţin de trei familii cu fiice care locuiesc în Aquila, regiunea Abruzzo, puternic zguduită de seism. Genovica Minică, în vârstă 49 de ani, are două fete în Italia, una în Aquila, iar cealaltă în Padova. Dacă fiica din Padova nu s-a trezit în noaptea cutremurului, pentru că acolo intensitatea nu a fost mare, cealaltă a trăit clipe de groază.

„Petronela, fata din Aquila, a fost trezită la ora 3.00 de un dulap care a căzut şi de zgomotul paharelor sparte. Ne-a sunat pe la ora 8.00 să ne spună să stăm liniştiţi, că ei nu i s-a întâmplat nimic. Dar sunt îngrijorată pentru nepoata mea, Petronela Puşcaşu, care are telefonul închis şi cu care nu am reuşit să vorbim“, a relatat Genovica Minică.

Părinţii stau cu griji
După ce am vorbit cu fiica ei Petronela, Genovica Minică a dat fuga la vecinii Cecilia şi David Dumea, pentru că ştia că şi ei au o fată în Aquila. David Dumea, în vârstă 59 de ani, vorbise cu fiica lui cel mai recent pe la ora 17.30, după ce s-a chinuit vreo 10 minute să prindă legătura.

„Fiica mea este încă în stradă, în pijama şi papuci. Mi-a spus că pământul parcă fierbea de pe la ora 11.00, iar în jurul orei 3.00 parcă se balansa ca un leagăn de copil. Nu a apucat să se întoarcă în apartament nici măcar pentru haine, din cauză că în faţa blocului ei este dărâmat alt bloc. Ar vrea să urce în locuinţă să îşi ia măcar paşaportul şi banii, dar îi este interzis. În zonă a fost întreruptă furnizarea gazului metan şi a curentului electric. Mi-a spus că la noapte va dormi, probabil, în maşina unui italian, care i-a pus-o la dispoziţie“, a spus David Dumea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite