Neamţ: Fiul unui comisar face legea pe străzi în Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri avându-l în frunte pe Dan George Chelaru, fiul unui şef din Poliţie, l-au snopit în bătaie pe un agent comunitar

Agentul Vasile Ţăranu (49 ani) s-a ales cu un picior rupt, nasul spart, copci şi vânătăi. Culmea, el a fost pârât Poliţiei de tinerii agresori, care susţin că ei sunt victimele.

Poliţistul comunitar se afla în timpul liber şi se întorcea luni seară acasă de la un picnic, însoţit de soţia şi fiica sa. Ei s-au întâlnit pe drum cu un grup de 7-8 tineri, în zona bisericii „Precista“. „Aveau sticle de băutură în mână, din care beau. Au început să se lege de fiica şi de soţia mea, iar eu le-am zis să ne lase în pace”, povesteşte Vasile Ţăranu.

Bărbatul susţine că unii tineri s-au desprins din grup şi i-au urmărit în drumul spre casă. „Au fost 4, sau chiar mai mulţi. Eu eram ultimul din grup şi înainte de a intra în scara blocului, am fost tras în stradă, m-au trântit jos şi m-au lovit”, îşi aminteşte poliţistul.

Indignată de cele întâmplate cu tatăl său, Simona Ţăranu, fiica poliţistului, a plecat pe urma agresorilor, cu gândul să-i fotografieze cu telefonul mobil. „A trebuit să merg şi eu după fiica mea, să nu o las singură, şi ne-am mai ciocnit odată, pe la restaurantul Laguna, când a apărut şi patrula Poliţiei”, mai spune poliţistul comunitar. Acolo, susţine Ţăranu, a mai mâncat o mamă de bătaie, întreruptă doar de poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Ce spune tânărul agresor

Fiul comisarului, Dan-George Chelaru (19 ani), susţine o cu totul altă variantă, anume că el ar fi de fapt victima. El spune că poliţistul s-a simţit urmărit de grupul de tineri din care făcea parte şi a reacţionat violent. „S-a întors către noi şi ne-a întrebat de ce îl urmărim. Eu i-am spus că nu avem treabă cu ei, moment în care a lăsat jos o geantă, a venit către mine şi m-a lovit cu pumnii peste faţă şi peste cap”, declară Chelaru.

Acesta susţine că, alături de unul dintre tinerii din grup, a fugit de poliţistul agresiv, căruia îi venise în ajutor un misterios prieten, dar au fost ajunşi din urmă la restaurantul Laguna. „Cei doi bărbaţi ne-au lovit peste faţă cu pumnii şi picioarele. Mie mi-au spart nasul şi buza”, susţine Chelaru. Acesta are un certificat medico-legal care consemnează câteva julituri, vânătăi şi buza spartă.

Tatăl lui George, comisarul Chelaru, se arătă jenat de cele întâmplate. El spune că băiatul locuieşte de câteva luni cu mama, fiind alegerea lui după ce părinţii s-au despărţit în urmă cu doi ani. „Eu cred că adevărul e undeva la mijloc. Am vorbit cu juniorul şi, din ce mi-a relatat şi după cum arăta, a fost şi el bătut”, crede Gheorghe Chelaru.

Poliţistul comunitar, rupt în bătaie
În urma agresiunilor suferite, poliţistul comunitar s-a ales cu tibia fisurată, fractură de piramidă nazală, ochiul stâng tumefiat, copci şi mai multe vânătăi pe corp. „Am făcut reclamaţie la Poliţie şi urmează să ajung la medicul legist pentru certificat medico-legal, după ce voi fi externat”, a declarat Vasile Ţăranu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite