Neamţ: Concurs de bucate preparate de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de copii din comuna nemţeană Gârcina s-au întrecut ieri în gătit mâncăruri moldoveneşti. Micuţii au urmat, timp de trei luni, cursuri intensive de gătit cu opt bunicuţe din localitate.

40 de copii din comuna nemţeană Gârcina s-au întrecut ieri în gătit mâncăruri moldoveneşti. Micuţii au urmat, timp de trei luni, cursuri intensive de gătit cu opt bunicuţe din localitate. Copiii au preparat piftie, sărmăluţe, pârjoale, drob de miel şi piure, iar rezultatele lecţiilor s-au vâzut în concursul „Cea mai gustoasă mâncare”, organizat ieri la Gârcina.

Competiţia a finalizat un proiect derulat de Asociaţia ASUM din Piatra Neamţ şi realizat cu sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României. Dat fiind că în competiţie au intrat echipe cu membri de diverse categorii de vârstă, comunitatea a sărbătorit în acest fel şi Ziua Europeană a Solidarităţii între Generaţii. „Proiectul nostru se intitluează «Bunicile cu sufletul înflorit». Am dorit să aducem împreună tineri, copii şi vârstnici din comunitate pentru a încuraja o mai bună comunicare între generaţii, bazată pe respect şi înţelegere”, a declarat Gabriela Galbăn, director al Asociaţiei ASUM.

Băieţii au făcut sărmăluţe

Femeile care le-au predat lecţii de gătit celor 40 de copii sunt convinse că micuţii vor deveni bucătari iscusiţi.„La început, copiii nu prea se descurcau la bucătărie, dar i-am învăţat să taie zarzavatul, să facă omletă, piure de cartofi, i-am pus să taie ceapa, să aleagă fasole. Mă bucur că am reuşit să învăţ băieţii să facă sărmăluţe”, împărtăşeşte Elena Şerban din experienţa cu cei mici.

„Eu i-am învăţat să facă salată orientală, şniţele, dar nu am putut să-i învăţ să facă plăcinte, că e ceva mai greu pentru vârsta lor”, spune şi Ana Baroi. La finalul competiţei, toţi cei 40 de copii participanţi au primit diploma şi dulciuri. „Am acordat premii preparatelor realizate de către opt echipe formate din câte o bunicuţă şi cinci elevi. Copiii au primit dulciuri, iar bunicile ustensile de bucătărie”, a precizat Gabriela Galbăn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite