Neamţ: Cataloagele şcolii „Vasile Conta” din Târgu Neamţ au fost distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cataloagele şcolii „Vasile Conta” din Târgu Neamţ au fost distruse
Neamţ: Cataloagele şcolii „Vasile Conta” din Târgu Neamţ au fost distruse

Profesorii au găsit luni dimineaţă resturile arse în grupul social de la etajul I al unităţii.


27 de cataloage şi trei condici de prezenţă ale unităţii de învăţământ au fost distruse prin ardere sau furate în noaptea de duminică spre luni. Descoperirea a fost făcută în această dimineaţă de profesorii care au găsit resturi arse ale documentelor şcolare. „Poliţia oraşului Târgu Neamţ a fost sesizată în jurul orei 7.30 de conducerea şcolii că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în incinta unităţii şi a demarat o anchetă”, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Neamţ.

În urma anchetei preliminare s-a constatat că persoana care a intrat în şcoală avea faţa acoperită cu o cagulă. Unitatea de învăţămînt este dotată cu sisteme de supraveghere video, atât în interior, cât şi în exterior. Fără să ştie acest lucru, atunci când a ieşit din şcoală, persoana şi-a dat jos de pe faţă cagula, lucru care ar putea uşura mult ancheta.

„Cataloagele vor fi refăcute”

 Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că a discutat deja cu dascălii de la „Vasile Conta” şi că a demarat o anchetă administrativă. „Colegii mei erau extrem de afectaţi de acest incident, dar nu am ce să le reproşez pentru că unitatea era supravegheată. I-am rugat ca situaţia să fie gestionată corect şi să discute cu părinţii copiilor. Vom reface şi documentele şcolare pe baza notelor din carnete, din fişele de evaluare sau din notele de la tezele cu subiect unic”, a precizat inspectorul general Luminiţa Vârlan.


Cea mai problematică situaţie legată de refacerea cataloagelor pare să privească cele  trei clase de nivel liceal, însă niciuna nu este de an terminal. „Şi la cele 12 clase primare şi la cele 12 de gimnaziu, situaţia şcolară poate fi refăcută. Nu dorim să schimbăm ierarhii la final de an”, a mai adăugat şeful Inspectoratului Şcolar Neamţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite