Neamţ: Agricultura din judeţ, ameninţată de secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absenţa precipitaţiilor a dus la crăparea pământului

Agricultorii nemţeni încep să se uite din ce în ce mai des spre cer, în aşteptarea precipitaţiilor care să revigoreze culturile ameninţate de vremea călduroasă. Specialiştii susţin că culturile de păioase sunt cele mai afectate, grâul, orzul şi rapiţa fiind cele mai expuse la secetă.

„Problema e că a început să crape pământul şi se rup rădăcinile, mai ales la păioase. Am avut un plus de umiditate preluat din iarnă, dar a ţinut doar până în martie. În prezent, înregistrăm deficit de apă în sol în toate zonele agricole din judeţ. Pierderea de apă prin evapotranspiraţie a fost cauzată de căldurile mari din ultima vreme, de vânt, dar şi de diferenţele mari de temperatură dintre zi şi noapte”, a precizat Liviu Bumbu, directorul Direcţiei Agricole Neamţ.

„Se spune că dacă plouă în mai ai mălai, dar mai avem până în mai şi deja nu mai e apă în sol. Deocamdată nu avem probleme mari la culturile noastre, dar, dacă nu plouă în următoarele săptămâni recolta ar putea fi compromisă”, a precizat şeful unei asociaţii agricole din judeţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite