Neagu Djuvara: Neîncrederea străinilor în România ne ţine departe de Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 94 de ani, istoricul reparcurge traseul unei vieţi de excepţie
La 94 de ani, istoricul reparcurge traseul unei vieţi de excepţie

Aristoctratul Neagu Djuvara a declarat la emisiunea "Ediţie specială" de la Antena 3 că motivul adevărat pentru care România nu poate adera la Schengen este neîncrederea în structrura întregii noastre funcţionări.

Profesorul a declarat că motivele care se vehiculează privind respingerea aderării României la Schengen sunt false, adevărul fiind mult mai dur.

"Mie nu mi-au plăcut interviurile recente ale lui Băsescu în care zice că ar fi nişte motive comerciale, că ar fi un fel de şantaj al francezilor ca să le cumpărăm nişte materiale la alte preţuri. Că vor fi şi interese materiale, se poate, dar motivul cred că este neîncrederea în structrura întregii noastre funcţionări. Reputaţia pe care o avem este de corupţie."

"În Occident ştie toată lumea ce se întâmplă la noi. Suntem păcătoşi şi trebuie să recunoaştem. Atâta vreme cât nu ne reformăm noi, în interior, degeaba încercăm să facem brand de ţară şi să ne facem publicitate. Indivizi intelectuali avem de o calitate extraordinară, dar clasa politică e facută din generaţiile care au ieşit din nomenclatura comunistă, şi care sunt pleava ţării." a mai spus aristocratul.

Profesorul Neagu Djuvara a recunoscut că nu ştie că frunza este brandul ţării, dar a afirmat România are de lucrat în alte puncte, până la publicitate: "La noi se inventează nişte atracţii false, cum este mitul cu Dracula, care este neadevărat. Ca să atragem turiştii trebuie să ne facem drumuri bune şi hoteluri la nivel occidental."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite