Petrom va începe explorarea unui perimetru din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrom va începe explorarea unui perimetru din Marea Neagră
Petrom va începe explorarea unui perimetru din Marea Neagră

Compania Petrom va începe explorarea perimetrului Neptun din Marea Neagră în vederea evaluării potenţialului de hidrocarburi. Potrivit Petrom, studiile seismice urmează să fie derulate în parteneriat cu o subsidiară a companiei americane ExxonMobil.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Ltd. va începe explorarea seismică pe o suprafaţă de 3.000 de kilometri pătraţi. Aceasta este cea mai mare suprafaţă explorată în România prin tehnica de achiziţie seismică 3D. Lucrările de achiziţie seismică vor dura aproximativ 90 de zile.

Potrivit companiei, utilizarea tehnologiei de achiziţie seismică 3D permite identificarea celor mai promiţătoare zone pentru potenţiale zăcăminte de hidrocarburi la adâncimi de mai mulţi kilometri sub nivelul mării. 
 
Lucrările de explorare se vor efectua cu una dintre cele mai mari nave de achiziţie seismică din lume, GeoCeltic, vas operat de compania Fugro-Geoteam. Nava este construită în 2007 şi are o lungime de  circa 100 de metri şi o lăţime de 28 de metri, fiind dotată cu cele mai moderne echipamente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite