Nea Jean, Bulibaşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul român a fost selectat să joace în comedia cehă "Roming" fără să dea vreo probă Unde aţi văzut ţigan care să nu ştie să danseze? Ei bine, Somali, bulibaşă peste o comunitate

Actorul român a fost selectat să joace în comedia cehă "Roming" fără să dea vreo probă

Unde aţi văzut ţigan care să nu ştie să danseze? Ei bine, Somali, bulibaşă peste o comunitate de romi, ţine ascuns cu trăinicie acest secret. Pe deasupra mai şi munceşte.

Când ai să-i afli secretul, bietul rege este alungat. Comedia "Roming" îi are în distribuţie pe doi dintre cei mai buni actori cehi, Marian Labuda şi Bolek Polivka, şi pe românii, Jean Constantin şi Corina Moise.

Filmul rulează la CinemaPro, Hollywood Multiplex şi Movieplex Cinema Plaza din Capitală

La drum porneşte şi Jura, un rom educat, care a ales un stil de viaţă modern. El cedează însă insistenţelor tatălui său, Roman, care vrea una şi bună să îl însoare pe tânăr în legea ţigănească. Cei doi, însoţiţi de Stano, fratele lui Roman, pleacă în călătoria vieţii lor.

Un ţigan şcolit care îşi neagă originea, unul semianalfabet, care scrie o epopee despre romi, şi unul care îi dispreţuieşte pe ceilalţi doi se întâlnesc, la un moment dat, cu Somali. Personaj, care se dovedeşte a fi nimeni altul decât eroul imaginar al epopeii pe care o scrie Roman.

Jean Constantin, alături de cei mai buni actori cehi

În filmul "Roming", în regia lui Jiri Vejdelek, apar în rolurile principale doi dintre cei mai buni actori cehi, amândoi laureaţi al premiului Czech Lion, Marian Labuda şi Bolek Polivka. Distribuţia e completată de Vitezslav Holub şi de actorii români Jean Constantin şi Corina Moise.

Dar cum a ajuns Jean Constantin în rolul lui Somali... Actorul spune că a primit un telefon în urmă cu un an. Nu a participat la niciun casting şi nu a dat nicio probă. "M‑am întâlnit cu regizorul ceh Jiri Vejdelek şi mi-a povestit despre proiectul său.

Câteva săptămâni mai târziu eram în drum spre Praga, unde am filmat timp de două luni", îşi aminteşte actorul român. Dacă au fost secvenţe dificile? Cu siguranţă. "Cea de la final, când am stat 12 ore pe o punte în mijlocul lacului, ud fleaşcă, într-un fum de abia puteam respira. A mai fost dificil că a trebuit să învăţ replicile în cehă. Mi-a dat ceva bătaie de cap".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite