Ne-am gândit, în primul rând, la sănătatea preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- A luat în considerare Administraţia Prezidenţială impactul negativ pe care-l va avea asupra imaginii preşedintelui Traian Băsescu plecarea sa în Austria?- Sigur că ne-am gândit la lucrul

- A luat în considerare Administraţia Prezidenţială impactul negativ pe care-l va avea asupra imaginii preşedintelui Traian Băsescu plecarea sa în Austria?
- Sigur că ne-am gândit la lucrul acesta, dar, mai mult decât atât, ne-am gândit la sănătatea preşedintelui. şi, daţi-mi voie să vă spun, mă gândeam la cealaltă variantă - în cazul în care preşedintele ar fi fost operat în România şi să spunem că după aceea ar fi rămas cu sechele sau recuperarea ar fi fost foarte dificilă - sunt convinsă că s-ar fi interpretat că, din populism ieftin, preşedintele şi-a pus viaţa în pericol. Am auzit zilele acestea întrebarea, altfel justificată pentru un demers jurnalistic, dacă preşedintele a dat un semnal de neîncredere în sistemul sanitar. Realitatea arată că preşedintele a avut încredere în medicii români, pentru că a ţinut cont de opinia lor. Nu vă ascund că duminică noapte, după ce s-a pus diagnosticul iar medicii au fost de acord că preşedintele trebuie operat de urgenţă, echipa prezidenţială, unii miniştri, medici, chiar şi colegi de-ai dumneavoastră, din presă, au pledat pentru varianta unei intervenţii chirurgicale în afara ţării. Preşedintele a preferat însă să aştepte până luni dimineaţă ca această decizie să fie luată împreună cu medicii care au făcut investigaţia medicală şi au pus diagnosticul. În prima instanţă, preşedintele a ales să fie operat, în ţară, de medici români. După cum au evoluat lucrurile, preşedintele a ajuns în situaţia de a alege această variantă tot la recomandarea medicilor care au pus semne de întrebare serioase asupra capacităţii tehnice de a interveni cât mai rapid şi în cele mai sigure condiţii. Iar un alt element care a contat foarte mult a fost recuperarea rapidă postoperatorie. Întotdeauna când iei o decizie există păreri împărţite, rareori se întâmplă să fie consens. Cel mai neplăcut lucru ar fi însă să disputăm politic şi în termeni de imagine sănătatea preşedintelui.
- Nu vi s-a părut că reacţia opiniei publice a fost negativă?
- Nu. Mesajele pe care le primim noi, aici, de la cetăţeni, confirmă acest rezultat.
- Preşedinţia a fost criticată pentru că nu a oferit informaţii exacte şi la timp. De exemplu, plecarea spre Viena.
- Întotdeauna ai ce să înveţi, şi ulterior se dovedeşte că fiecare situaţie putea fi mult mai bine gestionată. Eu sunt obligată să lucrez cu certitudini. Nu pot face publică o informaţie până când mie nu-mi este confirmată de sursa oficială, respectiv medicii sau preşedintele, în acest caz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite