“Navigarea pe Internet ne face mai inteligenţi” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele cele mai dezbătute de cotidienele  italiene rămân, în continuare, criza economică mondială şi instabilitatea  burselor din întreaga lume. De actualitate este, însă, şi criza învăţământului italian, revolta dascălilor şi a elevilor împotriva măsurilor adoptate de ministrul Educaţiei, Mariastella Gelmini.

În şcoli şi universităţi, revolta anti-Gelmini”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”.  Seria protestelor împotriva noilor măsuri promovate de ministrul Educației, Mariastella Gelmini, continuă în majoritatea universităţilor din Peninsulă. Tot în acest scop, astăzi, va fi organizată o noapte albă în diferite instituţii de învătământ superior din Italia. Situaţia este îngrijoătoare deoarece la Roma, la Universitatea Sapienza, precum şi la Universitatea Orientale din Napoli, sute de studenţi au blocat desfăşurarea normală a cursurilor, ameninţând chiar cu blocarea anului universitar.

Scandalul brânzeturilor expirate. Supermarketul Coop retrage produsele Galbani”, scrie tot “Corriere della Sera”. Scandalul a izbucnit zilele trecute, după ce ziarul “La Repubblica” a publicat un articol potrivit căruia, la un depozit din Perugia al firmei de brânzeturi Galbani, ar fi fost schimbate etichetele cu datele de expirare a produselor. Coop a hotărât, prin urmare, să retragă momentan de pe piaţă produsele ce poartă marca Galbani, ca o măsură de precauţie.

Bursa de pe Wall Street încetineşte Europa”, anunţă “Il Tempo”. Bursele europene au terminat ieri în scădere, deşi s-au menţinut la valori pozitive întrega zi. De vină pentru acestă situaţie este Wall Street-ul, care a fost influenţat negativ de ştirea conform căreia băncile din SUA vor fi parţial naţionalizate.

Sondaj privind încrederea populaţiei italiene în guvern. În Berlusconi, încredere maximă”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Sondajul IPR marketing, realizat pentru Repubblica.it, a relevat faptul că 62% dintre italieni au încredere totală în Berlusconi, atât ca premier, cât şi ca lider de partid şi şef al Executivului italian, în ciuda inflaţiei, a crizei economice şi a scăderii nivelului de trai. Pe următoarele locuri, în topul preferinţelor populaţiei, se clasează minştrii Tremonti, Brunetta şi extrem de contestata Mariastella Gelmini, ministrul Educației.

Navigarea pe Internet ne face mai inteligenţi”, anunţă “La Stampa”. Veşti bune pentru internauţi şi pentru cei care lucrează în domeniul internetului. Un studiu realizat de nişte cercetători americani de la Universitatea California, relevă faptul că navigatul pe internet ajută la dezvoltarea capacităţilor cerebrale. Sunt favorizate astfel anumite puncte cheie din sfera cerebrală, respectiv cele care controlează deciziile şi raţionamentele complexe ale individului.

Doi soţi în vârstă, descoperiţi morţi în casa lor din Roma. Erau pe jumătate goi”, scrie cotidianul “Il Giorno”. Corpurile neînsufleţite a doi bătrâni din Roma, au fost descoperite, în cursul serii de ieri,  în locuinţa lor din capitala italiană, într-o avansată stare de descompunere. Cel care a avertizat autorităţile a fost chiar fiul bătrânilor, care nu mai avea veşti de la ei de aproape o săptămână.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite