Năutul înlocuieşte proteinele din carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planta este un ingredient specific bucătăriei din Orientul Mijlociu, India şi Africa. Are o valoare terapeutică deosebită datorită compoziţiei sale foarte bogate în proteine, săruri

Planta este un ingredient specific bucătăriei din Orientul Mijlociu, India şi Africa. Are o valoare terapeutică deosebită datorită compoziţiei sale foarte bogate în proteine, săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier), în vitamine din gama B-eurilor şi hidraţilor de carbon.

Consumul boabelor de năut, fierte, combinate cu diverse legume sau transformate în piure, amestecat cu iaurt şi nuci, combate anemia, răceala, oboseala şi constipaţia. De asemenea, previne creşterea rapidă a procentului de zahăr din sânge.

Salată uşoară cu năut şi ton

Calorii: 536/porţia

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente: 250 g năut, 250 g roşii, 100 g caş, 100 g caşcaval, 300 g ton, o linguriţă de cimbru măcinat, ulei de măsline şi suc de lămâie, după gust.

Preparare: Năutul se înmoaie cu şase ore înainte de preparare. Apoi se fierbe bine la foc mic. Lăsăm boabele să se răcească şi le amestecăm cu brânzeturile, roşiile, cimbrul şi tonul tăiate cubuleţe. Salata se asezonează cu ulei de măsline şi suc de lămâie.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite