Negriţoiu: „Banca Naţională a reacţionat târziu la criză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negriţoiu: „Banca Naţională  a reacţionat târziu la criză“
Negriţoiu: „Banca Naţională a reacţionat târziu la criză“

Măsurile de politică monetară adoptate recent nu vor duce la o scădere a dobânzilor pe piaţă, în condiţiile în care nici stabilitatea cursului nu va dura prea mult, consideră directorul general ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

El argumentează, astfel, că Banca Naţională a României (BNR) „a reacţionat târziu la criza actuală“.„Nu cred că politica monetară e numai atributul BNR şi nu cred că banca centrală se luptă cu criza, ci adoptă măsuri pentru situaţii normale.

BNR a reacţionat şi târziu, şi nu cred că ceea ce a făcut de curând va duce la scăderea dobânzilor pe piaţă“, a spus ieri Negriţoiu, prezent la o reuniune de analiză a unui set de măsuri anticriză. Pentru şeful ING, e clar că „politica monetară este de a menţine sub control inflaţia“, dar nu crede că acest indicator contează în perioadă de criză.

Cum să combatem recesiunea?

„Nu cred că dobânda se va reduce prea mult în următoarea perioadă şi nici că stabilitatea cursului va dura prea mult“, a mai spus Negriţoiu.

Şeful ING Bank România consideră că ar trebui luate trei măsuri anticriză, în ceea ce priveşte politica monetară, susţinerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, reducerea substanţială a cheltuielilor administrative şi stimularea vânzărilor şi a consumului.

El a explicat faptul că, în prezent, bugetul de stat nu dispune de bani, în contextul în care „banii au fost cheltuiţi înainte de criză“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite