Natascha a evadat după opt ani de chin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii fetei au izbucnit în lacrimi când şi-au regăsit fata. Familia, reîntregită după ani de rugi şi chin, va fi ţinută departe de ochii şi urechile presei.Miercuri dimineaţă,

Părinţii fetei au izbucnit în lacrimi când şi-au regăsit fata. Familia, reîntregită după ani de rugi şi chin, va fi ţinută departe de ochii şi urechile presei.
Miercuri dimineaţă, poliţia austriacă a primit un telefon de la nişte localnici din Strasshof. O tânără care susţinea că a fost răpită se afla în grădina lor. După semnul de naştere de pe corp şi paşaportul pe care îl avea asupra ei în momentul răpirii, poliţia a identificat-o ca fiind o fetiţă răpită în 1998.

Tinută sub pământ
Natascha avea zece ani când a fost răpită, în drum spre şcoală, de Wolfgang P. "Era în dimineaţa de 2 martie, când am lăsat-o vizavi de clădirea şcolii. Fata noastră nu a mai ajuns niciodată în sala de clasă", povesteşte tatăl fetei, ajunsă acum o tânără femeie. Autorităţile de la Viena au recompus, din mărturia tinerei de 18 ani, anii de sechestrare într-un garaj subteran ce seamănă cu un refugiu. Natascha nu avea voie să iasă decât foarte rar afară din casă şi atunci doar însoţită. "Tânăra arată bine, dar este foarte palidă. Ceea ce înseamnă că a stat mult timp închisă", a explicat medicul care se ocupă de Natascha. Fata putea să asculte radioul, însă televizorul era tot timpul închis.

Tânăra suferă de sindromul Stockholm
Wolfgang P. îi mai aducea casete video şi reviste. "M-a învăţat să scriu şi să citesc", ar fi povestit Natascha poliţiei. Psihologii care au vorbit cu Natascha spun că tânăra suferă de sindromul Stockholm, care presupune ataşamentul victimei de cel care a făcut-o să sufere. "Este vorba de un fel de autoprotecţie. Începi să-ţi iubeşti călăul, atunci când te afli într-o situaţie fără scăpare şi în proximitatea acestuia", explică experţii. Este adevărat că Natascha nu a povestit nimic rău despre Wolfgang P., chiar vorbeşte despre el cu o oarecare admiraţie.

"Călăul" s-a sinucis
Nu este încă clar dacă fata a fost abuzată sexual. De ce a fugit totuşi, iarăşi nu se ştie. Wolfgang P., în vârstă de 44 de ani, s-a aruncat în faţa trenului, în gara din Viena, după ce a aflat că victima sa a evadat şi a văzut că poliţia este pe urmele sale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite