Naşul şi finul, la conducerea judeţului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâna dreaptă a lui Constantin Simirad la şefia Consiliului Judeţean Iaşi ar putea fi chiar finul de cununie al acestuia, Constantin Adăscăliţei Preşedinţia Consiliului Judeţean

Mâna dreaptă a lui Constantin Simirad la şefia Consiliului Judeţean Iaşi ar putea fi chiar finul de cununie al acestuia, Constantin Adăscăliţei

Preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi a fost câştigată la diferenţă de opt procente de candidatul PSD Constantin Simirad. Politicianul, devenit celebru pe plan naţional după înfiinţarea, în 2000, a Partidului Moldovenilor, va avea de gesionat problemele unuia dintre cele mai sărace judeţe din România.

"Prioritatea mea zero este elaborarea proiectelor pe baza cărora să obţinem fonduri europene pentru asfaltări de drumuri, aducţiuni de gaz sau pentru rezolvarea mai multor probleme de mediu", şi-a sintetizat strategia Simirad. Acesta estimează că va aduce la Iaşi în următorii patru ani între 800 şi 900 de milioane de euro nerambursabili, dar spune că problemele de infrastructură ale judeţului pot fi rezolvate cu minim 1,5 miliarde de euro, bani pentru care încă se mai gândeşte la soluţii.

Cel mai probabil, unul dintre vicepreşedinţii CJ Iaşi va fi chiar finul de cununie al acestuia, Constantin Adăscăliţei, actual viceprimar PSD al Iaşiului, despre care Simirad a spus că i-ar face plăcere să-l aibă în echipă. În afară de relaţia de rudenie, pe cei doi îi mai leagă şi un scandal izbucnit după ce presa a dezvăluit că firma de pază şi protecţie a lui Constantin Adăsăliţei a încheiat în 2000, în timpul unuia dintre mandatele de primar ale lui Simirad, un contract dezavantajos pentru municipalitate.

Pentru cel de-al doilea post de vicepreşdinte, Simirad a vehiculat numele lui Lucian Flaişer, preşedintele încă în funcţie al Consiliului Judeţean. Flaişer a fost membru PSD până în urmă cu trei luni, atunci când conducerea partidului l-a anunţat pe Simirad drept candidat la preşedinţia CJ. În acel moment Flaişer şi-a dat demisia, trecând în tabăra PD-L.

Constantin Simirad, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni români postdecembrişti, se întoarce la vârful administraţiei publice după o pauză de aproape cinci ani. Fostul preşedinte al Partidului Moldovenilor a fost primar al Iaşiului între 1992 şi 2003, după care, până în 2006, a fost trimis ambasador în Cuba de către fostul preşedinte Ion Iliescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite