Nastasiu nu regretă că a cerut eliberarea lui Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, ieri, discuţiile în cazul acţiunii disciplinare privindu-l pe procurorul Ciprian Nastasiu (foto), cel care a cerut

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, ieri, discuţiile în cazul acţiunii disciplinare privindu-l pe procurorul Ciprian Nastasiu (foto), cel care a cerut personal revocarea mandatului de arestare pe numele lui Omar Hayssam din motive medicale.

CSM a decis ca dezbaterile în acest caz să aibă loc pe 15 februarie, întrucât ieri a fost lipsă de cvorum. Ciprian Nastasiu a declarat că nu regretă nimic, întrucât la momentul respectiv ar fi făcut ceea ce trebuia. În cazul în care Secţia pentru procurori va constata vreo abatere a procurorului, CSM îi va aplica o sancţiune, el riscând chiar excluderea din magistratură. Comisia de disciplină pentru procurori de la CSM a stabilit că procurorul Ciprian Nastasiu ar fi comis o abatere disciplinară, "constând în imixtiunea în activitatea altui procuror", exercitarea cu "gravă neglijenţă a funcţiei". Reamintim că, în luna aprilie 2006, Nastasiu s-a prezentat personal în instanţă pentru a cere revocarea mandatului de arestare pe numele sirianului. După nici trei luni de la momentul eliberării, Hayssam a dispărut fără urmă, provocând un imens scandal finalizat cu demisia şefilor SRI, SIE, DGIPI şi a procurorului general. Imediat după dispariţia sirianului, reprezentanţii Parchetului au declarat oficial că nu mai aveau nicio responsabilitate în monitorizarea lui. Ulterior, fostul şef al DGIPI a declarat că a trimis două informări la Parchet prin care anunţa intenţia lui Omar Hayssam de a părăsi ţara.

NUP pentru magistraţii sirianului

Destinaţia informărilor a fost în scurt timp desluşită de procurorul general de atunci, Ilie Botoş, care a anunţat că documentele în cauză au fost predate procurorului Ciprian Nastasiu. Ce s-a întâmplat însă cu ele nu se ştie nici până în ziua de astăzi. Atât Ciprian Nastasiu, cât şi judecătorul Sofica Dumitraşcu - care a revocat mandatul de arestare a lui Hayssam - au fost verificaţi de Parchet în acest caz, însă s-a dispus neînceperea urmăririi penale. În momentul fugii lui Hayssam, Ciprian Nastasiu ocupa funcţia de adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, poziţie din care a fost demis câteva zile mai târziu.

"Trădarea şi spionajul", acelaşi procuror

Ciprian Nastasiu este procurorul care face ancheta şi în dosarul scurgerilor de informaţii din domeniul energetic, unde toate cele patru persoane pe numele cărora a cerut arestarea au fost puse luni noapte în libertate. Ciprian Nastasiu este procuror în cadrul Parchetului General din anul 2004.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite