Nastasiu cere CSM audierea foştilor şefi ai Parchetului în cazul Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care l-a anchetat pe Omar Hayssam, iar apoi a cerut eliberarea lui pe motive medicale, a fost audiat, ieri, în şedintă secretă timp de aproape patru ore de

Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care l-a anchetat pe Omar Hayssam, iar apoi a cerut eliberarea lui pe motive medicale, a fost audiat, ieri, în şedintă secretă timp de aproape patru ore de Secţia de procurori a CSM.

Audierea secretă a fost făcută chiar la cererea lui Nastasiu, care a explicat că este vorba despre informaţii clasificate legate de un alt dosar în care sirianul ar fi verificat pentru trafic de arme. Ciprian Nastasiu este cercetat pentru posibile abateri disciplinare legate de modul în care sirianul a fost eliberat şi a reuşit să fugă din ţară. Vicepreşedintele CSM, Daniel Chiujdea, a explicat că Nastasiu a dat o declaraţie completă cu privire la toate acuzaţiile care i se aduc.

Liste de convorbiri cerute la SRI

Secţia de procurori a decis citarea, pentru luna viitoare, a martorilor propuşi de Ciprian Nastasiu: fostul procuror general Ilie Botoş, fostul prim-adjunct al procurului general Marcel Sâmpetru, foştii şefi ai DIICOT Daniel Ţicău şi Ioana Albani, procurorii Adriana Cristescu şi Alexadru Mihailiuc, în locul căruia Nastasiu a intrat în instanţă, şi a judecătoarei Sofica Dumitraşcu, cea care instrumentează dosarul de terorism al sirianului. Daniel Chiujdea a mai explicat că au fost acceptate ca probe: listele telefonice din perioada 25-28 aprilie ale mai multor persoane precizate de Nastasiu, care vor fi cerute SRI.

De asemenea, sunt aşteptate copii de pe stenograma şedinţei din 14 august 2006 a Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, când a fost audiat Ilie Botoş, registrul intrare-ieşire din Parchetul General, pentru a verifica persoanele care au intrat pe data de 26 aprilie când a fost eliberat sirianul.

Ţinta este Ilie Botoş

Ciprian Nastasiu a fost rezervat în declaraţii la ieşirea de la audieri. Întrebat de ce a cerut ca probă stenograma de la Camera Deputaţilor, el a spus că "stenograma de la parlament reprezintă poziţia oficială a domnului procuor general, Ilie Botoş". Nastasiu a mai arătat că Botoş s-a contrazis în "susţinerea dânsului că nu a ştiut că eu particip în instanţă şi susţinerile pe care le-am pus". El nu a vrut să recunoască explicit faptul că Ilie Botoş ştia că va participa în instantă şi va cere eliberarea lui Omar Hayssam.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite