Năstase şi susţinătorii săi - o gaşcă de homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

fostul ministru al agriculturii Ilie Sârbu, fostul secretar general al guvernului şerban Mihăilescu, fostul ministru al turismului Dan Matei Agathon, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi

fostul ministru al agriculturii Ilie Sârbu, fostul secretar general al guvernului şerban Mihăilescu, fostul ministru al turismului Dan Matei Agathon, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi Gabriel Oprea.
Senatorul PSD Antonie Iorgovan a făcut, ieri, la Craiova declaraţii incendiare, ţinta principală fiind fostul premier Adrian Năstase. Iorgovan a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută după lansarea cărţii sale "Tratat de drept administrativ", că Adrian Năstase îşi alegea oamenii după anumite criterii, printre acestea numărându-se "apartenenţa la homosexualitate şi masonerie". "Demisia lui Năstase este o demisie întârziată. Ar fi trebuit să se producă mai de mult. Demisia lui Năstase este începutul sfârşitului pentru anumiţi oameni şi un anumit mod de a face politică în PSD şi în alte partide. Năstase şi gaşca lui sunt expresia de cumetrie dintre politică şi mătuşa Tamara. "
"Este exact ceea ce nu trebuia să existe ca imagine pentru social-democraţie. Criteriul de apartenenţă la această gaşcă a fost în primul rând homosexualitatea, în al doilea rând - masoneria şi în ultimul rând - infracţionalitatea. Cum pot fi numite persoanele care se ocupă cu traficarea funcţiilor, dacă nu infractori", a spus Iorgovan. "Criteriul de promovare în gaşcă era homosexualitatea. Acesta nu ar fi fost relevant din punct de vedere politic, dar e relevant pentru că au ascuns aceste lucruri", a punctat Iorgovan. Senatorul PSD a afirmat că din gaşca lui Năstase fac parte deputatul Eugen Bejinariu, fostul ministru al agriculturii Ilie Sîrbu, fostul secretar general al guvernului şerban Mihăilescu, fostul ministru al turismului Dan Matei Agathon, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi Gabriel Oprea. Iorgovan a spus că toţi aceştia ar trebui să se retragă din partid. "Ori eu, ori ei. Am constituit consiliul de onoare care va judeca toate cazurile. Dacă debarcarea lui Năstase nu este urmată şi de alte debarcări, nu am făcut nimic. Gaşca pătaţilor, aşa cum îi spun eu, ar fi bine să-şi pregătească glonţul pe ţeavă, că numai aşa mă vor putea opri. Ar trebui să-şi anunţe killerii (n.r.-ucigaşi plătiţi) că de acum încolo va fi care pe care", a conchis Iorgovan.

Ilie Sârbu: "Este un mod laş de a ataca"
"Nu mă simt vizat de niciuna dintre cele trei categorii. Dar nu pot să fiu de acord cu acest atac la adresa mea şi a colegilor mei şi a lui Adrian Năstase. Este un mod laş de a ataca. Nu îmi aduc aminte ca Iorgovan, atunci când Năstase era în funcţie, să fi făcut aceste clasificări. Ca vicepreşedinte voi cere să ne prezinte concret în ce categorie suntem, în concepţia lui, încadraţi. Dar vreau şi argumente. Pe care sigur că nu le va avea, şi atunci voi cere să se pună în aplicare ceea ce am decis la Braşov atunci când un membru de partid aduce atingere imaginii partidului. Domnului Iorgovan i-a mai trecut glonţul pe lângă cap", a declarat vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu.

Gabriel Oprea, surprins
"Nu fac comentarii de genul ăsta. Eu ştiu că am o relaţie bună cu domnul Iorgovan, nu ştiu ce a declarat domnia sa la Craiova".

Marian Oprişan: "Nu e frumos să ataci un om căzut"
Marian Oprişan ne-a declarat că afirmaţiile senatorului Iorgovan sunt absolut neîntemeiate, "pentru că eu, niciodată, n-am fost omul lui Adrian Năstase". Preşedintele C.J. Vrancea apreciază că "nu e frumos să-l ataci acum pe Adrian Năstase, după ce a căzut. Trebuia să-l atace în momentul când era preşedintele partidului sau prim-ministru. Eu am făcut-o atunci în repetate rânduri, exprimându-mi dezacordul cu Adrian Năstase". Oprişan a adăugat: "Dl. Iorgovan m-a băgat în această listă ţinând cont că la congresul de anul trecut am fost printre puţinii care am spus deschis că voi vota cu Mircea Geoană, cu Sorin Oprescu şi cu Miron Mitrea. Probabil că apropierea de Ion Iliescu îi creează d-lui Iorgovan o asemenea problemă în legătură cu persoana sa".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite